С голямо внимание се очаква становището на Светия синод за

...
С голямо внимание се очаква становището на Светия синод за
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: За Великден традициите ще бъдат спазени

С огромно внимание се чака мнението на Светия синод за идните празници, за това по какъв начин в условия на международна пандемия ще може да се чества. " Имаме доста градивна среща с Националния щаб. Светият синод прикани вярващите да останат в своите домове, с цел да избегнем скупчването на маса хора ", сподели митрополит Антоний в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Върбата, която се раздава по време ва Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена извън. Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието на общински управляващи.

За Великден също традициите ще бъдат спазени, само че още веднъж извън. Ще се съблюдава разстояние сред хората, с цел да може да не се допусне огромно скупчване на маса.

" Това е една такава обстановка, с която не се е сблъсквало човечеството. Нармално е и да няма съответни дейности от страна на всички. Може пък Бог да желае да ни смири, тъй като сякаш индивидите станаха доста егоисти, доста горди. Ние би трябвало да си извадим верните заключения ", сподели митрополит Антоний.

Според него взетите ограничения са задоволително строги и верни.

" Църквата приканва хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците. Служби ще има ", добави още той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР