С голямо усърдие се трудят неофитките в парламента. Не, не

...
С голямо усърдие се трудят неофитките в парламента. Не, не
Коментари Харесай

Шоуто да продължава, но да не забравяме Борисов

С огромно старание се трудят неофитките в Народното събрание. Не, не идва от " фитки ", а от " неофит " - новопокръстен. Макар че в политиката новопокръстените с дребни изключения просто не знаят защо са там и " неофитки " може да си се акцептира като " новите фитки ". Както знаем, те са същите като старите, единствено че нови.

С майтапите обаче дотук.

Голямо шоу се вихри към съставянето на държавно управление и това би било обикновено, в случай че просто идваше идващият кабинет на България. Но напълно не е по този начин. Правителството, което ще пристигна, ще има прекалено много работа, тъй като наред с рутинната активност по ръководство на страната би трябвало да бъдат тествани предходните три мандата. Това се постанова освен тъй като народът тъне в беднотия, а мутрите и ръководещите техни протежета в благоденствие. Налага се, тъй като това е единственият смисъл от промяната на режима.

по време на трите последни държавни управления се вижда даже с най-просто търсене в интернет. И в случай че има политическа воля да се ревизира какъв брой публичен запас е усвоен отвън закона, ще стане ясно, че милионите километри автомагистрали са минали и през енергетиката, и през опазването на здравето, и през културата, и през образованието, и през земеделието, и през туризма.
 Илиян Василев: ИТН ще танцуват единствено едно лято Илиян Василев: " ИТН " ще танцуват единствено едно лято
" Само изгоди виждам в изясняването на позициите на Има Такъв Народ. Изявата на Тошко Йорданов, в композиция с изявлението на финансиста на Движение за права и свободи Йорд...

Дори и един мандат да се ревизира, отново си е много работа - във всяко министерство би трябвало да се ревизират най-големите контракти, към тях прибавяме и организациите, а кадровите промени, които са повече от наложителни, биха били просто за почивка.

Затова шоуто може да си продължава, само че да не забравяме ГЕРБ. Да не забравяме в името на какво пристигна новата политическа вълна - за смяна и да даде на обществото дължимото.

Ако политиката е сцена, то зад кулисите евентуално се случва ето това. Някой крал, крал, та се не запомнил. Идва идващият и му извива ръчете да пусне част от откраднатото. Пазарят се, до момента в който на сцената някакви разиграват смехории. В последна сметка кой с кого защо се е спазарил в никакъв случай не излиза наяве заради извънредно тесния кръг, в който става това спазаряване.

Та улисани в Тошковщини, просто. А това не би трябвало да се случва. Да, той към този момент не е на власт. И Пеевски към този момент го няма, колкото и необикновено да изглеждаше това единствено преди месеци. Но какво от това? Нито са разследвани, нито са показани безобразията в цялостния им искра.

Сложните плетеници от политически зависимости надали може някой напълно да наблюдава, само че има лесни способи да се види накъде и по какъв начин са вървели парите, раздавани от джипката. Да се види кой и за какво е пълнил чекмеджета с пачки и кюлчета. Това е целта, другото е прахуляк в очите на публиката.
 Манолова: Няма да подкрепим държавно управление, което конфигурира лица на ГЕРБ и Движение за права и свободи Манолова: Няма да подкрепим държавно управление, което конфигурира лица на ГЕРБ и Движение за права и свободи
Позицията на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” е непроменена. Ние не желаем министерски кресла или присъединяване във властта, само че ние с...

Забавлявайки ни със скечове, Има Такъв Народ работи за рахатя на Борисов и за кефлийското въодушевление на Доган. Ако премине към деяние, може и да повярваме, че е настъпила някаква смяна в миризливата българска политика.

За задачата обаче Да си спомним, че преди Гешев имаше Цацаров и тъкмо тогава " Апартаментгейт " мина безнаказано. Гешев обра негативите тъкмо както Слави ще ги обере след Бойко, само че какво да се прави - поумняването на един народ е нещо постепенно и, уви, трудно.

Да има парламентарна комисия по проверката е положително начало. Да се сформира кабинет от свестни хора би било още по-добре. В момента обаче депутатите оставят усещането, че се стараят просто да има държавно управление, а не толкоз да очертаят какви са дилемите пред него. Ние обаче не забравяме - първо да се ревизират забележимите резултати и най-много невидимите.

Това, което служебното държавно управление стартира, би трябвало да продължи. Иначе рано или късно ще стигнем до констатацията, че митингите са били безсмислени и че статуквото се е самовъзпроизвело посредством други партии, лица и лакомии. Точно това не трябва да се позволява. Новоизлюпените политици би трябвало да помнят, че площадите са празни единствено краткотрайно и постоянно могат да се изпълнят.

Автор: Евелина Гечева

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР