С голямо мнозинство гръцкият парламент прие снощи законодателни промени, с

...
С голямо мнозинство гръцкият парламент прие снощи законодателни промени, с
Коментари Харесай

Гърция прие еднократна помощ от 2000 евро за всяко дете, родено в страната

С огромно болшинство гръцкият парламент одобри нощес законодателни промени, с които се отпуска еднократна помощ от 2000 евро за всяко дете, родено в Гърция след 1 януари тази година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази наредба беше призната с гласовете на всички парламентарни групи с изключение на МеРА25, която се въздържа. Условието за разпределяне на помощта е майката да обитава непрекъснато и законно в Гърция, прецизира в. "Етнос ".

Раждаемостта у нас интензивно понижава

С новоприетия закон се трансформират и критериите за разпределяне на три съществени обществени надбавки - за дете, за жилище и за планински и необлагодетелствани региони. С измененията имигрантите, които живеят законно в Гърция, ще се нуждаят от 12 години данъчна регистрация, с цел да получават надбавки за дете и за наем. Досега този период беше 5 години.

Като спомагателен аршин за надбавките, с изключение на подоходния, се вкарва и наложителното навестяване на учебно заведение от малолетните деца в фамилията. Новата помощ при раждане е в подтекста както на обществените ограничения, по този начин и на ограниченията, които подхваща гръцкото държавно управление за справяне с демографската рецесия в страната.

20 980 българи пазят стволови кафези от бебетата си

Гърция има застаряващо население както множеството страни в Европа, само че демографската картина стана изключително неподходяща след началото на икономическата рецесия, която от една страна понижи междинния брой деца, които ражда една жена в Гърция, а от друга - над половин милион гърци, най-вече младежи, отпътуваха за чужбина в търсене на работа и по-осигурен живот.

От 2011 година страната има негативен приръст, а през 2017 година ражданията са били към 88 хиляди, до момента в който смъртните случаи - над 124 хиляди
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР