С голям успех за българските представителки Боряна Калейн, Катрин Тасева

...
С голям успех за българските представителки Боряна Калейн, Катрин Тасева
Коментари Харесай

Гимнастичките ни в топ 3 на всички уреди на Европейското...

С огромен триумф за българските представителки Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова завършиха квалификациите на обособените уреди на 35-ото европейско състезание по художествена гимнастика, което се организира в Баку. Трите българки изиграха доста мощни съчетания и откриха място в тройката на всяка една от четирите самостоятелни дисциплини.

На лента двете Тасева и Калейн с лекост откриха място във финала. Тасева получи трета оценка от 19,950, до момента в който Келейн е шеста с 18,750. Начело са рускините Александра Солдатова с 20,325 и Дина Аверина с 20,200.

На бухалки Тасева получи още веднъж трета оценка от 22,125, която я изпрати на финала. За него обаче не съумя да се класира Владинова, която получи 19,650 и остана на 14-о място. Така Владинова ще се концентрира единствено върху финала на обръч, за който се класира още в петък. Компания измежду най-хубавите осем ще и прави и Боряна Калейн.

Най-голям триумф българките реализираха на топка, където Калейн получи втора оценка от 22,100, до момента в който Тасева е трета с 21,600. Лидер е рускинята Арина Аверина с 22,750. Силното показване на българските представителки им отрежда досега второ място след Русия в неофициалното отборно класиране при дамите. Финалите на обособените уреди са в неделя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР