С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза

...
С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза
Коментари Харесай

50-годишнината на училище Иван Вазов отбелязаха в Берковица

С огромен празничен концерт берковското главно учебно заведение "Иван Вазов " означи своя половинвековен празник. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов " в Берковица събра генерации учители и възпитаници, родители, жители, обединени от спомените, традицията и благодарността.
Тържеството почетоха националният представител Илиян Тимчев, ръководителят на общински съвет Берковица Иван Иванов, кметът Милчо Доцов, кметът на Монтана Златко Живков, представители на Министерството на образованието и на Регионалното ръководство на образованието в Монтана.
Директорът на образователното заведения Ваня Младенова се обърна с неспокойствие към всички:
"Има нещо величаво в националното дело да създадеш учебно заведение, да вградиш в него фантазиите си, да му вдъхнеш несравним дух, да го превърнеш в традиция и най–трудното – с обич да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да не престават делото. Такова благородно дело е нашето учебно заведение. Благодаря на всички някогашни и сегашни шефове, сътрудници, възпитаници и родители, че сътвориха и творят и през днешния ден историята, сегашното и бъдещето на нашето обичано учебно заведение. "
Директорът награди с почетни плакети "най-младите пенсионери " Мариана Константинова и Теменужка Асенова "За тези 50 година учебното заведение е израснало, потвърдило се е и заема своето почтено място в системата на образованието в общината. "
Кметът на Монтана Златко Живков е някогашен възпитаник на Трето учебно заведение, по-късно познава школото като началник на Регионалния инспекторат на образованието в региона:
"Радвам се, че през днешния ден съм с вас и имам мемоари от тези 50 години от три разнообразни декади – като възпитаник тук, като футболист на "Ком " и като млад министерски шеф в края на предишния век съм извънредно щастлив да видя каква сериозна кадрова банка има берковското обучение. За разлика от министерските и депутатските, тук кадровата банка е много здрава. "
Концерт с присъединяване на сегашни и някогашни ученици и гостуващи сформира даде празничен край на тържеството.
Училището отваря порти на 1 септември 1969 година Ден по-рано, на първия педагогичен съвет, е решено то да носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов. Първият шеф е Цветко Вацев.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР