С гол на Конър МакДейвид в 46-ата секунда на продължението

...
С гол на Конър МакДейвид в 46-ата секунда на продължението
Коментари Харесай

Канада се измъчи с Латвия

С гол на Конър МакДейвид в 46-ата секунда на продължението Канада победи с 2:1 отбора на Латвия в дуел от шестия кръг на група " В " на международното състезание по хокей на лед, което се организира в Дания. " Кленовите листа " стигнаха ненадейно мъчно до успеха против скромния балтийски отбор, чийто вратар Кристарс Гудлевскис отрази цели 32 удара към вратата си. Канада откри резултата още в третата минута на срещата посредством Антони Боливие и изглеждаше, че ще реализира с лекост успеха, само че с доста здрава игра Латвия не разреши повече пропуквания в защитата си, а при започване на третата част Кристианс Рубинс изравни за 1:1. Така се стигна до продължението, в което МакДейвид донесе триумфа на северноамериканския отбор, с което подсигурява и на доктрина класирането за четвъртфиналите на шампионата.

В другия мач от групата Норвегия победи Република Корея с 3:0. Двубоят бе пряк конфликт за систематизиране на последното и предпоследното място. С триумфа " викингите " си подсигуряваха оставането в международния хайлайф, до момента в който корейците изпадат в по-долната дивизия.

В група " А " олимпийският първенец Русия се наложи изрично с 4:0 над Словакия. Максим Мамин и Никита Гусев дадоха стабилен задатък от 2:0 на съветския тим през първата третина, а в третата с голове на празна врата Максим Шалунов и Иля Михейев оформиха крайното 4:0.

В другия мач от групата Чехия си подсигурява третото място в крайното класиране с победа с 4:3 над Австрия. Томаш Хика вкара два гола за чехите, а по един прибавиха Филип Шитил и Доминик Кубалик. Точни за Австрия бяха Константин Комарик и Михаел Рафъл, който се разписа на два пъти в третата четвърт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР