С гол на Федерико Бернардески "Ювентус" постигна четвърта поредна победа

...
С гол на Федерико Бернардески "Ювентус" постигна четвърта поредна победа
Коментари Харесай

Ювентус прибра трите точки от Сардиния

С гол на Федерико Бернардески "Ювентус " реализира четвърта поредна победа в Серия "А ". Бившият футболист на "Фиорентина " стартира като титуляр при гостуването на "Каляри " и вкара единственото попадение за сложния триумф на своя отбор с 1:0. Чрез него първенците още веднъж се приближиха единствено на точка от водача в класирането "Наполи ", осигурявайки си и доста удобен задатък от осем точки по отношение на третия "Интер ".

Без Марио Манджукич, само че с Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Бернардески в офанзива, гостите от Торино играха по-добре в първите минути. Дибала уцели напречната греда след съвършено изпълнен директен свободен удар, а малко по-късно Бернардески на собствен ред нацели страничния дирек с хубав изстрел.

Последваха два страхотни шанса, които домакините не използваха. В 27-ата минута Леонардо Паволети засече центриране от корнер, само че ударът от му отблизо разстояние бе отразен от Войчех Шченсни. Полският пазач, заместващ контузения Джанлуиджи Буфон в следващ мач, реагира ослепително и в заключителните секунди на полувремето. Той докосна топката след мощен шут на Диего Фариас, след което тя се отби от гредата.

Второто полувреме стартира кошмарно за "Ювентус ". Пауло Дибала получи разтежение, до момента в който спринтираше в центъра на терена, и бе сменен наложително от Дъглас Коста. Броени минути по-късно Макс Алегри бе заставен да направи още една промяна, откакто Сами Кедира пострада при тежък конфликт с Шченсни и очевидно не бе в положение да продължи дуела. На мястото на германеца влезе Манджукич, а "бяло-черните " минаха от 4-3-3 към по-офанзивното 4-2-3-1. Проблемите за гостите не свършиха дотук, тъй като и главата на Джорджо Киелини бе бинтована, поради аркада.

В целия този безпорядък Миралем Пянич пропусна добра опция, а след това играта продължи да бъде накъсвана с нарушавания на всеки 2-3 минути. 74-ата се оказа най-важната в мача на "Сардиния Арена ". Паволети бе останал да лежи на тревата пред наказателното поле на гостите, само че основният арбитър Калварезе не спря играта. "Ювентус " провежда положително нахлуване и след пробив и чудесно подаване на Коста, Бернардески се измъкна от отбраната и от три метра заби топката в мрежата. Атакуващият халф означи третия си гол за "Юве " в шампионата, а митингите на домакините продължиха даже и след подновяването на играта.

Малко по-късно се стигна до още по-спорен миг, откакто Бернардески игра с ръка в наказателното поле на своя отбор, пробвайки се да блокира центриране на някогашния ювентинец Симоне Падоин. Въпреки че бе употребена и системата ВАР за преразглеждане на обстановката, дузпа не бе отсъдена, а до края "Каляри " не сътвори ново състояние.

Така "Ювентус " завоюва седмо следващо посещение на о-в Сардиния. За последно торинци изгубиха там през 2009 година, когато Алегри бе треньор на "Каляри ", а настоящия ментор Диего Лопес бе в титулярния състав. В идващите 16 мача сред двата отбора от всички шампионати "бианконерите " нямат нито една загуба.

В идващия 21-ви кръг, мачовете от който ще се изиграят след двуседмична пауза на 20 и 21 януари, "Юве " приема "Дженоа ", а островитяните са домакини на "Милан ". "Каляри " заема 16-о място в класирането с 20 точки - пет повече от първия в зоната на изпадащите "Кротоне ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР