С гол на Брендън Танев 3:57 минути след началото на

...
С гол на Брендън Танев 3:57 минути след началото на
Коментари Харесай

Колорадо с първа загуба в НХЛ

С гол на Брендън Танев 3:57 минути след началото на продължението Питсбърг победи Колорадо с 3:2 и нанесе първо проваляне на "лавините " от началото на сезона в Националната хокейна лига. Танев, който е от северномакедонски генезис, осъществя победното си попадение, до момента в който "пингвините " бяха с човек по-малко на леда и по този начин стана едвам вторият състезател в историята на Питсбърг след Марио Лемьо, който вкарва надвит гол в продължението в числено понижен състав.

Другите два гола за Питсбърг в мача осъществиха капитанът Сидни Кросби и Джейк Гюнцел, а вратарят Мат Мъри избави 26 шайби към вратата си. За Колорадо точни в срещата бяха Нейтън МакКинън и Мат Калвърт. Победа с 4:3 записа Вашингтон в семейството си на Торонто.

За столичани това бе първа домакинска победа през сезона, а с ефективно присъединяване за нея бе бранителят Джон Карлсон, който вкара един и асистира за други два гола. Никлас Бекстрьом, Якуб Врана и Евгени Кузнецов също вкараха за Вашингтон, а новобранецът Иля Самсонов направи 29 спасявания на вратата на домакините. За Торонто головете осъществиха Каспери Капанен, Джон Таварес и Иля Михейев.

В различен оспорван мач Кълъмбъс се наложи вкъщи с 3:2 над Далас. Зак Веренски и Александър Венберг дадоха стабилен задатък на Кълъмбъс, само че още до края на първия интервал Далас понижи посредством Миро Хайсканен. Във втория интервал нови голове не паднаха, само че в средата на третия Сони Милано вкара един от головете на сезона, прокарвайки първо шайбата сред краката на бранител на Далас, а по-късно и сред своите, с цел да матира Бен Бишъп за трети път. Секунди преди финалната сирена ветеранът Джо Павелски оформи крайното 2:3, само че и това не избави Далас от шеста загуба в седем мача от началото на сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР