С годините пътуването със самолет стана все по-безопасно и достъпно,

...
С годините пътуването със самолет стана все по-безопасно и достъпно,
Коментари Харесай

Коронавирусът върна авиоиндустрията в САЩ близо 70 г. назад 

С годините пътуването със аероплан стана все по-безопасно и налично, което докара до годишен напредък на пасажерите. Тази възходящата траектория на търсенето на полети в Съединени американски щати бе прекратена само в дните след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година, когато имаше възбрана за пътническите полети и постепенно възобновяване на търсенето през идващите няколко месеца.

Този път обаче спадът в полетите най-вероятно ще бъде по-дълбок и нескончаем, написа Асошиейтед прес.

По данни на  Службата за транспортна сигурност на САЩ(TSA), която бе основана след офанзивите от 11 септември, броят на американците, които пътуват със аероплан, е потопен до невиждани за последните 60 година равнища. Според TSA спадът е пристигнал в последните дни, като на 1 март общо 2,3 млн. американци са пътували със аероплан, което е съвсем същото ниво като година по-рано. Този вторник обаче такова пътешестване са провели близо 100 хиляди души, което е с 95% по-малко от същия ден на предходната година.

Общият брой от 97 130 души, минали пред местата за инспекции на службата, са повишени, така катотой включва и членове на самолетните екипажи и хора, работещи в магазините на територията летището, разясняват от АП.

По данни на Airlines for America, равнище от 97 хиляди пасажери приблизително дневно е имало през 1954 година, по време на зората на реактивните самолети.

„ Спадът е необикновен “, споделя Хенри Хартевелт, туристически анализатор в Atmosphere Research Group в Сан Франциско. „ Добрите вести са, че хората одобряват съществено рекомендациите да си стоят у дома “, прибавя той.

Голяма част от хората, които не престават да употребяват авиопревоз, са здравни експерти, пътуващи към горещи точки на епидемията в страната като Ню Йорк, където броят на пациентите с COVID-19 пораства извънредно бързо.

Според анкета на компанията за изследване на публичното мнение Public Opinion Strategies от преди 10 дни, по-малко от половината американци споделят, че са подготвени да се качат на аероплан в границите на първите 6 месеца, откакто рецесията с ковид бъде овладяна.

На този декор самолетните компании фрапантно понижиха броя на полетите, в опит да отговорят на ниското търсене и да спестят пари.

От United Airlies споделят, че губят по 100 млн. $ дневно поради пандемията. При Delta Air Lines загубите са 60 млн. на ден. Това значи, че водещите американски авиопревозвачи най-вероятно ще потърсят държавна помощ под формата на федерални заеми.

Възстановяването на авиоиндустрията, в случай че въобще има такова, зависи от няколко фактора, в това число ограниченията за обществена дистанцираност и положението на стопанската система, което не наподобява по никакъв начин розово на фона на подадените през последните две седмици на март близо 10 млн. заявки за помощ при безработица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР