С годините обаче кожата губи колаген и това предизвиква отпуснатост,

...
С годините обаче кожата губи колаген и това предизвиква отпуснатост,
Коментари Харесай

Ново поколение колагено-стимулиращи филъри изместват хиалуроновите пълнители



С годините обаче кожата губи колаген и това провокира инертност, дисторция на лицевия силует и формиране на бръчки. Успешно решение за възвръщане на младия и лъчезарен тип на кожата е стимулирането на производството на личен колаген, който да уплътни и реструктурира тъканите. Затова и Френската фармакологична компания Sinclair е една от първите, стартирали филър, който да подтиква производството на личен колаген. ELLANSÉ™ бе показан неотдавна пред публицисти в клиника по естетична медицина Jewel Skin Clinic. Нейният водещ кожен лекар доктор Анелия Здравкова показа усещанията си от продукта в своята процедура. Модератор на събитието бе Рени Стоянова от Global Aesthetics, формален представител на марката за България.

Различен механизъм на деяние

ELLANSÉ™ е 100% биоразградим артикул и се резорбира изцяло от човешкото тяло. Филърът се инжектира в нужната зона, карайки организма по натурален път да създаде първокачествен личен колаген, който подсигурява продължителност и спомагателна естествена тъканна непоклатимост. Традиционните инжекционни способи са предопределени главно за отнасяне на фините линии и бръчки. Благодарение на неповторимите си характерности, ELLANSÉ™ освен поправя бръчките, само че посредством стимулиране прозводството на личен колаген придава здрав и юношески тип на кожата. ELLANSÉ™ е съвършен избор както за дами, по този начин и за мъже от всички възрасти. Освен това той е и най-дълготрайният филър, създаван до момента. „ За разлика от хиалуроновите, които устоят сред 6 месеца и 2 години, този е рекордьор и може да издържи до 4 години, според от типа на продукта, който е подложен. Има създадени четири разновидността с изборна продължителност от 1 до 4 години. В моята процедура дамите избират най-често едногодишният, а тези, които пътуват по-често – четиригодишният. “ – споделя кожният лекар доктор Анелия Здравкова.

Различен състав

ЕLLANSÉ™ е синтетичен дермален филър, състоящ се от карбоксиметил целулозен гел (CMC), в който има гладки микросфери поликапролактон – polycaprolactone (PCL). Около поликапролактоновите микросфери се образува първокачествен пласт колаген и вследствие на това те образуват скеле за максимилизиране на тъканната инфилтрация и в допълнение построяват дългогодишен имплант от естествена тъкан към микросферите. Уникалните гладки микросфери са в основата на оптималната биосъвместимост. Това обезпечава отличен профил на сигурност и тази технология от няколко десетилетия се употребява в международен мащаб при направата на биорезорбиращи импланти (хирургични конци, и платна ортопедични импланти и импланти в лицево-челюстната хирургия). Неслучайно ЕLLANSÉ™ е от т.нар нов клас SNR филъри: Safe (Безопасен ), Natutal (Естествен резултат) и Regenerative (Възстановяващ).

Различно приложение

За разлика от хиалуроновите филъри, които се употребяват главно за основаване на размери, ELLANSÉ™ освен може да попълня, като да вземем за пример оформи скулите, само че има и други приложения. „ Когато имаме задръжка на течности безспорно изборът ми е колагенов стимулатор. “ – безапелационна е доктор Анелия Здравкова. Ако слага филър с хиалуронова киселина, няма да се получи добре, тъй като поради свойството на хиалурона да попива вода, тези маларни отоци ще станат по-големи. ELLANSÉ™ е съвършен за задачата, тъй като той прави освен размер, а и оказва помощ за естествения тип на кожата и нейната регенерация. “ Филърът се употребява още и за покачване на веждите, за моделиране на носа и оформяне на брадичката. Д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic показа, че го ползва за оформяне на низък лицев силует при пациенти над 40 години. „ На по-младите върша така наречен top model line за наблягане на скулите. “ Освен това колагеновият стимулатор е превъзходен избор за уплътняване на хлътвания, подмадяване на ръцете, шията и деколтето. Други зони, в които той може да се инжектира, са назолабиалните гънки и марионетните линии. Специалистите поучават след приложението в рамките ва 24 часа да се заобикалят горещи бани, сауни и интензивни тренировки, прекалено излагане на слънце и UV светлина в границите на една седмица след процедурата. Филърът може умерено да се комбинира с хиалуронови пълнители, както и с лазерни и естетични процедури.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР