С гневно открито писмо реагира СДС на паметната плоча на

...
С гневно открито писмо реагира СДС на паметната плоча на
Коментари Харесай

СДС: Паметникът на ремсистите е провокация и обида към демокрацията

С яростно намерено писмо реагира Съюз на демократичните сили на паметната плоча на ремсистите, открита в столичния регион " Изгрев ". Партията упорства Столична община да разгласи по каква процедура е възобновен мемориалът.
" от провокацията на Делян Георгиев, кмет на район „ Изгрев “. С неговото позволение е възобновена плочата на комунистическите терористи, известни като „ Петимата от РМС “, до Народно читалище „ Добри Чинтулов -1935 “, се споделя в писмото.
 Съюз на демократичните сили стана на 31 години Съюз на демократичните сили стана на 31 години
Днес Съюз на демократичните сили става на 31 години. В човешкия живот това е младост и подем на силите. А за партия – достолепна възраст, в която е нат...
Според Съюз на демократичните сили Делян Георгиев " демонстрира некомпетентност и наподобява като едно неразбирателство в българската политика. Да героизираш обучавани в Съюз на съветските социалистически републики уредници на антидържавни и партизански акции, довели до гнет и убийства, е засегнатост към жителите на район „ Изгрев “ и всички столичани. "
От партията напомнят, че България е демократична страна, член на Европейски Съюз, " заклеймила комунистическия гнет и приела Закон за оповестяване на комунистическия режим за незаконен ".
" Ако той не зачита тези обстоятелства, е, където да си играе на управленец. Чрез постъпката си Делян Георгиев принуждава по неприемлив метод жителите, отстояващи демократичните полезности, да търпят реабилитацията на руски сътрудници, героизирани от тоталитарния режим у нас. Още повече, че плочата се намира до читалище, носещо името на български възрожденец и будител! Това е цинично и неприемливо! ", написа още в писмото.
" Призоваваме Столичната община да разгласи по каква процедура е възобновена паметната плоча и да излезе със мнение, което да принуди Делян Георгиев да отстрани тази провокация и засегнатост против демокрацията ", упорстват от Съюз на демократичните сили.
 Съюз на демократичните сили: Подкрепяме ветото за Република Северна Македония Съюз на демократичните сили: Подкрепяме ветото за Република Северна Македония
Съюз на демократичните сили изцяло поддържа позицията на българското държавно управление, да наложи несъгласие на договарянията с Република Северна Македония. Ние, от Съюз на демократичните сили,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР