С гневно обръщение на премиера започна днешното заседание на Министерския

...
С гневно обръщение на премиера започна днешното заседание на Министерския
Коментари Харесай

Браво на Бойко! Уволни директорите на болниците временно заради починалото дете


С яростно послание на премиера стартира днешното съвещание на Министерския съвет. Бойко Борисов подреди на здравния министър Кирил Ананиев всички шефове на лечебни заведения забъркани със гибелта на 3-годишното дете да бъдат отстранени неотложно, до момента в който тече процесът.

"Видяхме родителите на умрялото дете. Докато траят инспекциите на прокуратурата и правосъдно - медицинските експертизи желая да отстраниш всички шефове на лечебни заведения, които са намесени в процеса. Говорете с прокуратурата, да употребяват ВМА за експертизи. Трябва да има отмъщение. От наша страна това което би трябвало да се направи, да се направи през днешния ден. Това безсърдечие, разстроих се, да гледат детето, незабавно да се махат от там ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът сподели добра реакция по случая, само че би трябвало да махне шефовете вечно, тъй като те са главата на болничното заведение и мениджърите, а не да ги отстранява краткотрайно до момента в който тече следствието и до момента в който утихне абсурдът.

Министър-председателят обърна внимание и на една от точките в дневния ред, където е упоменато да се покрият налозите на болница Лозенец. "Ние единствено плащаме, даваме милиони, а резултатът е разплакани родители ", заключи смутен министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР