С гневна декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна заседанието

...
С гневна декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна заседанието
Коментари Харесай

Хаос и бой в пленарната зала след искането на Възраждане ПП-ДБ да върнат мандата

С гневна декларация на парламентарната група на „ Възраждане “ стартира съвещанието на Народното събрание. След нея настана безпорядък и сбиване в залата, а квесторите дълго време не съумяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили към трибуната.

Един е със счупени очила, а различен - с одрана буза, трети - с раздрана риза.

 

В декларацията на " Възраждане “, прочетена от Искра Михайлова, се цитираха думи на Кирил Петков от скандалния запис на съвещанието на Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

" Вие нямате морално право да бъдете през днешния ден в тази зала. Вие в никакъв случай не сте го имали “, обърна се тя към Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ и уйдурмите, които се канят да създадат, единствено и единствено да има кабинет.

Михайлова предизвести, че в случай че такава коалиция се случи, от " Възраждане “ ще призоват техните симпатизанти пред Народното събрание, а за какво не и в него. Покана щяла да бъде отправена и към разочарованите гласоподаватели на двете обединения.

Думите й накараха ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който водеше съвещанието, да изрази вяра, че с тази декларация от " Възраждане “ не подстрекават към навлизане в Народното събрание.

Декларацията възмути Явор Божанков от Политическа партия, който назова партията на Костадин Костадинов отровен боклук и проруска партия. И акцентира в това време, че да има постоянно държавно управление е въпрос от народен интерес. 

Божанков съобщи, че непознатите сътрудници и предателите в действителност са хората на Костадинов. 

 

" Грозното заяждане е единствено върха на айсберга, тъй като една последна, популистка и проруска партия желае да ни закара на избори. Те и след изборите ще бъдат отровен боклук в политическия смисъл. Никой не договаря с тях, поздравяваме ГЕРБ и сътрудниците от нашата група. Защо да приемем техния апел и този на Радев за връщане на мандата, за какво желаят да ни закарат на предварителни избори? Защото ползата е да имаме държавно управление, а непознатият интерес е да нямаме ", сподели Божанков. 

 

  " Говориха за меки китки, двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение ", изцепи се депутатът от Политическа партия против " Възраждане ", осъмнявайки се в хетеросексуалността на Цончо Ганев и Костадин Костадинов. Тук пристрастеностите кипнаха и депутати от " Възраждане “ скочиха на трибуната в опит да се саморазправят с Явор Божанков.

Заседанието бе прекъснато, а хора от Политическа партия и Демократична България също излязоха напред.

Започна побутване и дърпане в опит да се озаптят хората на Костадинов и да се избави Божанков от пердах. В резултат ризата на Манол Пейков от Политическа партия - Демократична България пострада - беше скъсана.

 

Работата на Народното събрание стартира в 9:05 часа. Кворумът беше събран от първия път - в залата се оказаха 210 народни представители.

В началото Желязков поздрави децата за 1 юни, а на себе си и сътрудниците пожела да запазят детското, само че без да вършат пакости.

Стою Стоев, ръководител на правната комисия, изиска точка Първа - промените на Закона на правосъдната власт, като тя бъде отсрочена за на следващия ден, като точка номер две за петък. Като причина той посочи непубликуваното на закона в Държавен вестник.

Георги Свиленски взе думата и съобщи, че депутатите видяли, че в петък не е трябвало да се гледат тези промени и направи назад предложение.

Предложението на депутата Свиленски не беше признато и се одобри това на Стоев. Така Законът за правосъдната власт през днешния ден няма да бъде гледан.

В дневния ред е записан план на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви отчет по отношение на осъществяване на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., съгласно което държавното управление би трябвало да промени Плана за възобновяване и резистентност в част " енергетика ". Вносители на плана са депутатите от „ Възраждане “.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР