С гласовете на само 64 депутати от общо 240, 44-тото

...
С гласовете на само 64 депутати от общо 240, 44-тото
Коментари Харесай

Останаха само синджирите с роби

С гласовете на единствено 64 депутати от общо 240, 44-тото Народно заседание одобри един от най-мракобесните закони от времето на тоталитаризма насам. Става въпрос за следващата корекция в Наказателния кодекс, с която на процедура се разрешава при арест 48 часа никой да не знае къде си, а в случай че си малолетен т.е. още дете – за 24 часа.
Разбира се, с цел да има намаляване на фактическата конюнктура, има и съответните високопарни думички. Ако си малолетен, споделяме на Държавната организация за протекция на детето – майки, татковци, братя, сестри, дядовци, баби, лели и чичовци да си знаят къде да вървят, не по моргите. Ако пък си пълновръстен, можеш да обжалваш, дори можеш да си избереш бранител, от " листата ", както разгласи депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. И в случай че примерно в листата попадат единствено Цацаров, Гешев и Пламен Георгиев, ще падне такова избиране, че и 48 часа няма да ти стигнат. А в случай че си Иванчева или Петрова, съдът какъв брой ли време ще се произнася – такова число дали е измислено?
Правото в правовата страна е система, която от дълго време е създадена и която не се поправя под път и над път, както става у нас – тъй като почива на основи, които са безконечни. Да, тези основи от време на време не са тъкмо в услуга на правораздаването - с концепцията да не пострадат почтени даже да се отърве някой отговорен, само че по тази причина полиция, разследване и прокуратура следва да са задоволително изобретателни и съобразителни, с цел да не разрешават да се стига до липса на правораздаване. Най-популярният образец е Ал Капоне – става известно зад решетките поради неплащане на налози, а не поради безбройните убийства, които прави и подрежда. Но резултатът действително е същият.
Такъв метод обаче в България е невъобразим – тъй като от дълго време Министерство на вътрешните работи, прокуратура и съд са потвърдили каква симбиоза са щом пристигна ред пред Темида да бъде изправен някой от в действителност огромното добрутро. И тъкмо поради това смяната в Наказателния кодекс е още едно легализиране на механизмите за властови произвол. Дупе да им е крепко на неуместните!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР