С гласовете на представителите на ГЕРБ и ВМРО в Общинския

...
С гласовете на представителите на ГЕРБ и ВМРО в Общинския
Коментари Харесай

Съветниците в Балчик не приеха бюджета на общината

С гласовете на представителите на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация в Общинския съвет на Балчик е отритнат препоръчаният бюджет за 2019 година и по този начин на процедура още веднъж ще се извършва бюджетът от миналата 2018 година Освен това не е призната план-сметката „ Чистота “, както и корекцията на налога за второ жилище в курорт. Кметът на морската община Николай Ангелов дефинира гласуването като популистко и повлияно от изборите тази година. Той напомни, че през 2011 година, когато отново имаше локални избори, бюджетът също не е признат.
„ Ще създадем преструктуриране на бюджета “, сподели още Ангелов. Планът за 2019 година е с 3 млн. лева повече от осъществяването през 2018 година, което е към 23 млн. лева Ще бъдат непокътнати всички обществени действия.
Кметът напомня още, че съветниците не са приели подкрепяне на локалния футболен клуб, който изпаднал във финансова рецесия след отдръпване на един от спонсорите, а футболистите останали три месеца без заплати. „ Това значи ли да оставим клуба да банкрутира? “, задава въпроса Ангелов.
По думите му общината има доста постоянна финансова стратегия. Тази година ще бъдат изпълнени планове с европейско финансиране за 13 млн. лева, ориентирани към възстановяване на инфраструктурата в общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР