С гласовете на парламентарното мнозинство Комисията за борба със сивата

...
С гласовете на парламентарното мнозинство Комисията за борба със сивата
Коментари Харесай

На комисия: Спорният закон за горивата се отлага за пренаписване

С гласовете на парламентарното болшинство Комисията за битка със сивата стопанска система одобри предлагането на държавното управление противоречивият Законът за горивата да влезе в действие след 6 месеца. Отлагането на секторния закон беше признато на първо четене във водещата комисия в Народното събрание, ръководена от Емил Димитров-Ревизоро. За отлагането настоя отрасловия министър Емил Караниколов, който пое ангажимент за този интервал текстовете да бъдат в допълнение прецизирани, тъй че да удовлетворяват и дребния бизнес, който заплашва с митинги. Причината е, че се вкарват утежняващи условия за по-висок капитал и банкови гаранции, които не могат да бъдат изпълнени.
С гласовете на народни представители от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата взе решение да отсрочи със 6 месеца влизането в действие на Закона за административно контролиране на икономическите действия, свързани с нефт и артикули от петролен генезис. Това съобщи националният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за битка със сивата стопанска система Владислав Николов.
Въздържали са се депутатите от Българска социалистическа партия и ръководителят на комисията, описаха народни представители.
Миналата седмица Министерски съвет предложи на Народното събрание да отсрочи периода за влизане в действие на Закона за горивата и той да стартира да работи от 1 юли. С поддръжката на парламентарното болшинство предлагането на държавното управление през днешния ден бе признато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР