С гласовете на ГЕРБ, ДПС и Възраждане Народното събрание отказа

...
С гласовете на ГЕРБ, ДПС и Възраждане Народното събрание отказа
Коментари Харесай

Проектът на ПП за компенсации за газа отпадна 

С гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " Народното събрание отхвърли да гледа предлагането на " Продължаваме промяната " да се вкарат някакви обезщетения за потребителите на природен газ у нас, поради високите цени. Става дума за битовите консуматори, или така наречен газифицирани семейства. Причината - съгласно енергийния експерт на ГЕРБ Делян Добрев, механизмът на Политическа партия не бил явен, не се знаело по какъв начин ще се финансира и нямало изобщо пари за това. 

Всъщност, по план, механизмът трябваше да работи от януари до края на април или казано просто - по време на студения сезон. Според изчисленията на Политическа партия за сходна мярка би трябвало да са задоволителни под 200 млн. лева В конкретика - концепцията е да се дава поддръжка на база потребеното количество. Освен това помощта ще е 50% от разликата сред утвърдената цена от КЕВР и прогнозната цена за първото тримесечие, което бе 122 лева. 

На процедура този отвод да се гледа в този момент планът значи, че той отпада изцяло, тъй като работата на този парламент завършва. 

Малко по-късно от " Продължаваме промяната " дадоха специфичен брифинг по тематиката, като подчертаха, че съгласно тях пари имало и те щели да дойдат от Фонда за сигурност на електроенергийната система. Именно този фонд сега събира парите от свръхпечалбите на енергийните компании. 

Интересното е, че от ГЕРБ при започване на седмица гласоподаваха " за " влизането на точката в програмата, само че през днешния ден, когато трябваше да се гледа, я торпилираха. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР