С героите от пиесата Бременските музиканти ще се срещнат кърджалийските

...
С героите от пиесата Бременските музиканти ще се срещнат кърджалийските
Коментари Харесай

„Бременските музиканти” гостуват на децата на Кърджали по повод Нощта на театрите

С героите от пиесата „ Бременските музиканти ” ще се срещнат кърджалийските деца във връзка седмото издание на „ Нощ на театрите ”, заяви шефът на Театрално-музикалния център „ Димитър Димов ” в Кърджали Гълъб Бочуков.

Спектакълът на режисьора Леонард Капон ще бъде показан гратис за малчуганите на сцената на кукления спектакъл в Кърджали на 16 ноември от 11.00 часа. „ Идеята ни е децата да се допрян до куклите, до актьорите, да беседват с тях, да надникнат зад кулисите и да видят механизма на правене на спектакъл ”, разясни Гълъб Бочуков, шеф на Театрално-музикален център – Кърджали.

„ Нощ на театрите ” е част от платформата „ Европейска Нощ на театъра ”. Началото на самодейността е през 2008 година Зад концепцията стои Елеонора Роси от Франция, само че пилотно планът започва в Хърватска в два театъра. Поетапно се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания. По-късно се причисляват България, Белгия и Чехия. „ Европейска Нощ на театрите ” е платфрома, която сплотява всички, имащи отношение към театъра и сцената, за основаване и проявление на качествено театрално изкуство без граници, езикови, религиозни или етнически бариери.

През 2019 година „ Нощ на театрите ” ще се организира по едно и също време в 11 европейски страни. В България се включват над 1500 създатели от разнообразни театрални стилове. В 18 града у нас ще има повече от 170 изяви, свързани с самодейността. За всяко издание акцията има обръщение. Тази година то е: „ Ти променяш играта. Играта трансформира теб ”. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР