С Гери-Никол и Мишел се правехме на испанки и хората

...
С Гери-Никол и Мишел се правехме на испанки и хората
Коментари Харесай

Певицата Дара: Лудите ме усещат отдалеч!

С Гери-Никол и Мишел се правехме на испанки и хората ни имаха вяра

Никога не бих пяла попфолк, само че бих писала песни за този род

Ивана първа ме отвори към музиката

Искам дуетс Азис
 56-1  56-2  56-3  56-4  56-5  56-6  56-nedei-1
– Дара, на 19 година стана „ Певица на годината ” на премиите на „ БГ радио ”. Усещаш ли към този момент тежестта на славата?
– Вече доста внимавам какво върша пред обществото. Няма по какъв начин да се случи да изляза на открито и никой да не ме познае, а толкоз ми се и живее, само че намирам салдото, макар че е малко комплицирано. Също по този начин знам, че в случай че се отнеса с някого по неподходящ метод или в случай че не съм в въодушевление и кажа – „ не, през днешния ден не може фотография ” – на всеки ще му стане гадно, в случай че срещне такова отношение.

– Новата ти ария „ Все на мен ” се радва на огромна известност. Кое все на теб се случва?
– Например постоянно се спъвам и падам, напряко се претрепвам, даже някои хора си мислят, че използвам някакви субстанции, само че няма такова нещо, аз просто съм си мега енергична! Постоянно имам синини по тялото си, по този начин ми се случват нещата и за това най-често си споделям – за какво все на мен, само че към този момент съм го приела и се надсмивам над себе си. Едната част от мен е ха-ха, а другата – ох, отново ли?

– Приятелят ти Константин се появи на финала на видеото „ Все на мен ”…
– Песента е много иронична и до момента в който я правихме взехме решение, че би трябвало да покажем, че тъкмо този е лудият човек за мен, че няма различен, който може да ме вземе! (Смее се.)

– Била ли си се в живота магнит за луди и откачалки?
– Как ме намират тези хора, не знам! Просто си седнал съм някъде и те очевидно усещат покемонската ми сила и идват. (Смее се.) Примерно – седим си с другарка пред Народния спектакъл и едно момче идва и ми споделя – здравей! Аз също го приветствам, за какво да не го направя щастливо момчето! После обаче, той стартира да ни следва по леко чудноват метод. Аз се обърнах и другарски му споделих довиждане. Въпреки това той не ни оставяше и даже изкара отнякъде едно маракаси и стартира да дрънка с него и не спираше да ни приказва някакви неща и аз си крещя – чакай, това май не е ок? Попитах го – по какъв начин се казваш, с какво се занимаваш, а той вика – Аватар! Вървеше си по този начин след нас дълго време и не се отхвърляше, до момента в който не се върнахме при Константин. Надявах се, че виждайки Константин ще си тръгне и по този начин и стана, момчето просто извика „ Пикачу ” и избяга… Често се срещам с такива образи…

– С Тита и Гери-Никол сте приятелки от ученички, представяхте ли си тогава, че в близкото бъдеще ще сте измежду най-актуалните и слушани певици в България?
– Да! С Гери, даже сме си говорили за това от доста дребни – 14-годишни несъмнено сме били, не ни е била свръх цел, само че знаехме, че в случай че желаяме – ще го създадем и ще стане, просто си вярвахме. Аз от дребна знаех какво желая, само че по едно време бях изгубила пътя около другите изкуства, с които се занимавах. Тогава се стопирах и си казах- чакай малко, не можеш да правиш пет неща по едно и също време, тъй като нищо няма да направиш в последна сметка. Тогава осъзнах, че музиката е моето предопределение и си споделих – дай в този момент крачка по крачка, ще се запиша за музикалния формат, ще ме харесат несъмнено и така нататък Явих се и се случиха нещата. Не мога да кажа, че съм очаквала чак по този начин да се развие всичко, тъй като задачата ми беше да върша това, което одобрявам, да си изкарвам сама парите и да пребивавам в София.

– С коя от двете сте по-близки през днешния ден и имаш ли обичан спомен с тях?
– Всъщност съм по-близка с Мишел! Тя беше дружно с Гери в групата им „ Sweet 16 ” в „ Х Фактор ”. Иначе и с Гери- Никол, и с Тита имам доста яки случки и мемоари. Но с Мишел сме си най-близки. Имаме неповторими истории – по какъв начин сме изнасяли спектакли в центъра на Варна, по какъв начин до момента в който вървим сме си правили мюзикъли, заговаряли сме непознати хора, а те ни гледаха като ненормални, правехме се на чужденки и така нататък Като се правехме на испанки, хората доста ни имаха вяра и си мислеха в действителност, че сме такива. Беше доста занимателно, даже като приказвам за това и ме хваща носталгия…

– Попфолк певицата Мария признава, че си й фаворитка измежду младите. Изкушавала ли си се да пееш попфолк?
– Никога, макар, че аз съм доста добра в това, поради 12-те години, в които учих национално пеене.

– За коя попфолк звезда би написала ария?
-З а Ивана, тъй като тя първа ме отвори към музиката! Знаеш ли, че в случай че не беше Ивана, аз несъмнено нямаше да пея. (Смее се.) Бях доста дребна, когато я видях и чух по какъв начин пее и доста, доста ми хареса. Сигурно съм била на 6-7 години и й бях доста огромна фенка! Наистина доста се бях запалила тогава и слушах Ивана, Азис, AC/DC и Manowar, а пеех национално пеене. Тогава започнах да изучавам и национално пеене. Славка Калчева ми е доста обичана, а Странджа и Тракия са ми обичани области, поради орнаментиката в песните.

– С кого би направила дует?
– Знаеш ли, Азис го видях скоро в един ресторант и даже се тормозих леко от това, че го виждам, бях много разчувствана. Точно седнахме с моя другар и виждам Азис против мен! През цялото време желаех да отида да го поздравя, да му кажа здрасти и най-после той самият пристигна при мен – здравей, миличка, доста си красива онлайн, прегърна ме, а аз напряко щях да се разплача. Азис доста ми се зарадва и аз на него! Той ще се навие за дует!

– Оксана Станчева ти предсказа кариера в чужбина. Ти още ли имаш желанието да следваш в Щатите?
– Да. Старая се и желая да имам кариера на открито. Наскоро бях в Швеция в затворено студио за пет дни, в Ирландия също и дори не съм разгледала страните, стоях в студио по през целия ден, само че това е нещото, което обичам. Като отидох там и видях, че хората ми се радват за това, което върша. Мечтата ми от доста дребна е да отида в Америка. Всички ми споделят – там е най-голямата машина, която може да съществува, те са зомбирани и така нататък Аз не желая да бъда зомбирана, само че желая да отида и просто да се вдъхновявам от метода им на работа, от хората, лудостта им, която не се дължи на субстанциите, които вземат, а от това, че просто хората там са по-отворени и се забавляват непрекъснато.

-Наскоро сътвори акцията „ Натурална свежарка ” и сподели, че изглеждаш добре и без грим. Какво те предизвика?
– Това е моя самодейност, тъй като много от младите девойки, които виждам, стартират от доста дребни да се гласят и гримират прекомерно доста, не че аз не съм го изживяла този интервал, само че на тях очевидно им се желае да пораснат прекомерно бързо… Не се пробвам да споделям по какъв начин би трябвало да наподобяват и какво да вършат, тъй като всеки си има собствен житейски път, само че се бях издразнила от това, че не си изживяват пълноценно детството. При състояние, че примерно на 14 години могат всеки ден да обикалят доста забавни места с другари, да играят на топка даже, да се смеят, да се радват на живота, да разсъждават и да са свободни като цяло, тъй като още нямат тази отговорност, която идва с годините. А те избират да седят по кафетата, да бездействат и да са със заровени глави в телефоните…

– Твоят обичан – Константин Трендафилов, е признавал, че мисли да убие своя театрален облик Папи Ханс. Ще му позволиш ли да затрие този симпатяга, извършил шлагера „ Кекс ”?
– Така ли е споделил? Няма да му дам! Истината е, че като се запознахме, той си имаше напълно друг имидж и пред обществото, и за себе си. Държеше се на състояние, само че аз видях, че има скрита страна от себе си и му споделих, че тази част от него е супер занимателна и е нещо по-различно от това, което се случва в страната ни, това е забавен персонаж! Той има в себе си тази полуда, само че не знам по какъв начин се престраши да разреши на обществото да види тази част от него.

– Правила ли си първата крачка в любовта?
– Всичките ми други връзки, в този момент към този момент не ги считам, че са били съществени. Иначе изобщо не съм стеснителна в това отношение, като харесам някого, незабавно отивам и споделям –здравей, одобрявам те! Никога не съм играла ролята на дамата, която чака и се прави на недостъпна.

– Имаш ли си обичан стих от твоя другар?
– Обожавам романа му! Прочетох го на един мирис, аз съм доста откровена, не бих излъгала за това и мога да кажа, че бях безусловно погълната, живях с облиците, в случай че на някой от персонажите му е гадно и на мен ми ставаше гадно, нямаше успокоение при мен, до момента в който четях.

– По време на „ Черешката на тортата ” ти напълно непринудено предложи ябълка на скитник. Често ли правиш такива „ дребни ” добрини?
– Случва ми се постоянно, само че не считам, че би трябвало да изисквам с това. Също по този начин имам вяра, че положителното се връща постоянно – Вселената ти дава отговор с това, което й даваш.

– Раздялата на родителите ти беше ли травматична?
– Дори не помня по кое време са били дружно, тъй като съм била едвам на 3-4 годинки, само че помня, че на майка ми и брат ми им беше доста тежко тогава, а аз бях индивидът, който ги успокояваше. Децата са с много-здрава душeвност и усещат най-силно проблемите. На мен не ми беше тежко по това време, тъй като непрекъснато разсмивах хората с най-различни неща, изкарвах ги от етапа, в която са заседнали. Може би от там ми потегли и ползата към актьорското майсторство – да мога да изкарам някакъв облик, като ми потрябва – с цел да разпръсквам хората от това, което ги прави тъжни. Иначе музиката е най-голямото лекарство, само че моята медитация са танците, тъй като пеенето към този момент е на друго равнище. Винаги, когато имам някакъв проблем, или не съм в въодушевление, кача ли се на сцената и стартира ли да пея – всички проблеми вълшебен изчезват!

– В детството родителите ти не са имали финансовата опция да те запишат на художествена гимнастика. Сега, когато печелиш към този момент сама, стана ли по-пестелива, поради тези неналичия първоначално?
– В началото бях много великодушна. Малко като невидяла! ( Смее се). Казвах си – каквото мога да си разреша, всичко ще си купя. После моя другарка ме посъветва – недей, недей по този начин, тъй като парите свършват доста бързо, а аз се възмущавах, само че в последна сметка осъзнах, че е права. Майка ми също непрекъснато ми споделяше – пести си парите! Аз є отговарях, че ще върша каквото си желая, само че след една година, когато ми пристигна годишният доклад и си споделих – какъв брой пари имам, къде са? Бях доста учудена, че съм на нула! Тогава споделих на майка ми – откривай ми сметки, пускай ми парите там, разпределяй ги, тъй като не се знае докога ще има.

– В какво вярваш?
-В позитивната сила, в изкуството.Дори в сложни моменти постоянно съм вярвала, че нещата не са толкоз неприятни и съм търсила позитивната страна на нещата. От теб зависи каква ще е настройката ти, тъй като в случай че за всяко малко нещо се нервирам, то до момента да се бях побъркала… Няма смисъл от това!

– Любима мисъл?
Don’t Worry, Be Happy – Не се тревожи, бъди благополучен!

Нашият посетител

Талантливата певица Дара е приключила Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов ” в родния си град Варна с профил национално пеене. Паралелно с това тя развива и актьорските си заложби в театрална натрупа и даже възнамерява един ден да кандидатства в НАТФИЗ. Танците също са огромна нейна пристрастеност. Да се яви в музикалното шоу „ Х фактор ” я предизвикат приятелките й Тита и Гери-Никол. Там впечатлява продуцентите от „ Вирджиния рекърдс ”, които й оферират контракт. Още с първата си ария „ К’во не чу ” завладява класациите. В „ Черешката на тортата ” красивата изпълнителка се среща с поета Константин Трендафилов, прочут и като Папи Ханс, и двамата са дружно към този момент две години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР