С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без

...
С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без
Коментари Харесай

Борисов отвърна на Радев: По нашето управление са се родили над 770 000 млади хора

С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без 14-дневната карантина. Договорихме се и със Сърбия това да става с двустранни заявления, съобщи министър председателят Бойко Борисов след четиристранната среща с балканските страни през днешния ден. Министър-председателят сервира и друга вест - че от същата дата у нас отварят и заведенията за хранене на закрито. 

С четирите страни - Гърция, Сърбия, Румъния взехме решение да се влиза в страните с декларация, която е напълно обикновена. Тя включва общо взето уверението " нямам симпотми, не съм под карантина и съм осведомен с епидемиологичната конюнктура, пътувам на личен риск и надлежно телефон за контакт. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след четиристранната среща с балканските страни. 

Около тази декларация сме се спрели, посочи той.  

На равнище министри започваме по най-бързият метод уеднакваване и двустранни критерии за придвижване.

Всички поздравиха България като най-добре справяща се с епидемията. Затова сме лидери  в първите и бързи поетапни ограничения, само че със прецизно съблюдаване на отдалеченост и стерилизация ограничения. Така че да се научим да живеем с мисълта, че вирусът е тук и предизвестията, които валят към нас са от задоволително съществени институции - СЗО, НАТО, сподели Борисов.

В момента данните са такива, че това, което вършим, може да се дефинира с думите " обмислен риск ". Това сме създали.

Детските градини и яслите чухте по какъв ред се отварят, с отговорността на локалната власт, вметна Борисов.

По мотив думите на президента Румен Радев, че в случай че той управляваше, нямаше да се краде, министър председателят възкликна: " Вярно ли по този начин сподели Радев? Не мога да допускам, че един обединител на нацията, към този момент четири години може да произнася такива думи. Ако си спомним тия 3-4 месеца на служебно държавно управление когато беше министър председател и президент, запомнихме с желанието да се похарчат за Грипените милиарди, липса на над 100 милиона в митниците в резултат на взрива на контрабандата. И ние в никакъв случай не сме си разрешили подобен звук. Да не приказваме за " хъкането " и " мъкането ". ", изригна Борисов.

В ден, в който опитваме да връщаме живота малко по малко, той приказва по този начин, обиди се Борисов.

200 хиляди най-малко са умрели по неговото ръководство, отсече Борисов в отговор. 

И даде алтернативата по време на настоящето ръководство - над 770 000 са се родили по веме на нашето ръководство. 

Със 150 000 повече млади българи са се родили по време на нашето ръководство, натърти министър председателят. 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР