С фотоси пред Народния театър ще се срещнем отново за

...
С фотоси пред Народния театър ще се срещнем отново за
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Спомен за Димитър Манчев

С снимки пред Народния спектакъл ще се срещнем още веднъж за Димитър Манчев, който преди 10 години напусна земната сцена. Документалната галерия " Смехът в никакъв случай не стига ", е отдадена на 85-годишнината от рождението на огромния артист. Да си спомним за Димитър Манчев и топлата му усмивка.

Вече се усеща уханието на пролетта и на " Икар " -ите. По традиция, преди годишните театрални награди се любуваме на номинираните спектакли. Тази вечер в спектакъл " Азарян " откриват Софийския сценичен салон с " АПАРТ " - документален театър по текстове и изявленията на едни от най-значимите български режисьори и артисти.

Тази вечер във Фестивалния център във Варна е премиерата на " Една седмица, не повече " или " Истински неистини ". В тази чудовищно смешна пиеса на Клеман Мишел един отегчен мъж желае да напусне половинката си, само че няма сили да й каже. И решението е - помощ от другар. Това още повече ще усложни обстановката. Ще ни я показват Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков, който сяда и на режисьорския стол.

В петък оперният театър " Италианката в Алжир " гостува в Пловдив. За първи път в своята близо столетие оперна история, Държавна опера-Стара Загора слага шедьовъра на Джоакино Росини.

Идеята е на шефа на старозагорската опера Огнян Драганов, а режисурата поема Урсула Хорнер - известна на българската аудитория със знаковите постановки на " Хофманови разкази " и " Севилският бръснар ".

В ролята на Изабела ще забележим Петя Петрова, която реализира върхове точно в Росиниевия репертоар. Действието от " Италианката в Алжир " е пренесено при започване на 20-ти век - време на навлизане на новите софтуерни и фешън открития в Ориента. Със занимателното и автентично пресъздаване на безконечните тематики за любовта и оспорваната независимост на дамата и нейното право на избор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР