С финално състезание и официално закриване приключи първият международен лагер

...
С финално състезание и официално закриване приключи първият международен лагер
Коментари Харесай

Сто деца научиха как се става шампион по фехтовка в Банско

С финално съревнование и публично закриване завърши първият интернационален лагер по фехтовка за деца до 18 години в Банско.
 Сексимволът на фехтовката с влиятелна премия
От 28 юли до 5 август повече от 100 момчета и девойки от 25 страни научиха някои от тайните на този спорт благодарение на опитни треньори от България и на специфичните посетители на събитието - златната медалистка от Рио де Жанейро 2016 Ана Мария Попеску (Румъния), първенецът от игрите в Лондон през 2012 Рубен Лимардо Гаскон (Венецуела) и двукратният международен първенец Николай Новосьолов (Естония).

Организатори на лагера бяха състезателен клуб по фехтовка “София ” и МК “Фехтовална академия – Дубай ”, подкрепени от Българска федерация по фехтовка. Финалният шампионат се организира в три възрастови групи - до 12, до 15 и до 18 години, и по всички правила на Международната федерация по фехтовка. В груповата фаза срещите бяха до 5 точки, а в елиминациите се играеше до 15.

Момчетата и девойките демонстрираха какво са научили през последните седем дни и демонстрираха шампионски дух. Всички участници премериха сили в най-малко шест багра и получиха грамоти за присъединяване.

Състезанието се излъчваше онлайн в целия свят и всички в действително време можеха да гледат дуелите. На тържествената гала по закриване на лагера децата получиха документи за присъединяване, подписани от тримата специфични посетители на събитието.

" Програмата беше в действителност натоварена и забавна – сподели Даниел Бояджиев, уредник на лагера и ръководител на клуб по фехтовка „ София “. - Денят започваше с крос, следваха две групови тренировки. Между тях имаше три часови пояса с самостоятелни уроци. Децата сами избираха с кого да работят. Освен това всеки посетител имаше своя вечер, в която да опише историята си и да покаже медалите си.

Доволни сме, тъй като участниците бяха щастливи, добиха нови умения и научиха някои от тайните на олимпийците. Важни бяха и препоръките, които получиха: в никакъв случай да не се отхвърлят, да стоят крепко на земята, да слушат треньорите си и да имат вяра в себе си. Започваме подготовката на лагера през идната година. Имаме план и ще създадем всичко, с цел да го осъществяваме ".

Организаторите на интернационалния лагер се надяват да слагат началото на една традиция в провеждането на събития от висок сан в интерес на българските фехтовачи и българската фехтовка и да съберат идващото лято още повече деца и първенци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР