С Филип Вуянович не сме доволни от нивото на двустранния

...
С Филип Вуянович не сме доволни от нивото на двустранния
Коментари Харесай

Радев: Стокообменът с Черна гора може да бъде много по-голям

С Филип Вуянович не сме удовлетворени от равнището на двустранния ни стокообмен, той може да бъде доста по-голям. Това сподели на конференция президентът Румен Радев след срещата си с президента на Черна гора Филип Вуянович.

„ За мен е наслаждение да бъда хазаин на първи държавен глава от Западните Балкани. Тази аудиенция е надълбоко алегорична. Показва доста неща – че България прави оценка високо напъните, които Черна гора поставя за своята евроинтеграция. Приветстваме Черна гора за триумфите, които бележи по пътя за своята европейска интеграция. Представлява положителния образец на Западните Балкани по какъв начин една страна подхваща дълбоки и съществени промени, по какъв начин реализира положително бъдеще и за себе си, и за своите съседи “, съобщи Радев, представен от " Фокус ".

По думите му главният приоритет на Председателството на Съвета на Европейски Съюз е вероятността за интеграция на Западните Балкани.

„ Обединяваме се към позицията, че разцвет може да има единствено когато има сигурност и непоклатимост в нашия район. Обсъдихме и доста въпроси, касаещи нашите двустранни връзки. Много значимо за тези връзки е да имаме деен разговор на най-високо политическо равнище. Показваме с вашата аудиенция и доста значима специфичност на цялата организация на нашето председателство и предпочитаната тематика за Западните Балкани. Много значима е връзката, която върви “, добави Радев.

Според него още по-важно е, че тематиката за Западните Балкани води до повишение на връзката сред страните от района.

„ И двамата не сме удовлетворени от равнището на двустранния стокообмен. Той може да бъде по-голям. Ще работим за свързаността на района. Важно е за нас нашите жители да могат да пътуват по-добре, по-често и по-свободно. Оттук ще се засилят и в контакти, касаещи вложения, бизнес, обучение, просвета “, сподели още Румен Радев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР