С фантастично преминаване на четвъртия сектор на пистата Бурирам“ в

...
С фантастично преминаване на четвъртия сектор на пистата Бурирам“ в
Коментари Харесай

Марко Бедзеки с първи полпозишън в MotoGP, Баная и Куартараро 3-ти и 4-ти на старта

С фантастично прекосяване на четвъртия бранш на пистата „ Бурирам “ в Тайланд Марко Бедзеки завоюва своя първи полпозишън в кариерата в MotoGP, записвайки и нов връх от 1:29.671 на тайландското трасе.

Пилотът на ВР46 Дукати имаше пасив от близо десета в края на третия бранш, само че съумя да навакса всичко в последния, като на финала той победи с 0.021 секунди Хорхе Мартин от Прамак Дукати. Последен на първата редица на стартовата решетка в утрешния ден ще бъде звездата на Дукати Франческо Баная, който бе с 0.104 по-бавен от Бедзеки.

Лидерът в генералното класиране в MotoGP и настоящ притежател на купата Фабио Куартараро ще започва четвърти, а до него на втория ред ще се наредят сънародникът му Йоан Зарко и четирикратният победител през 2022 година Енеа Бастианини. Победителят от надпреварата в Япония предходната неделя Джак Милър ще оглави третата редица, компания на австралиеца на нея ще вършат Марк Маркес и съотборникът на Бедзеки Лука Марини. 

Най-бавни във втората фаза на квалификацията преди Гран При на Тайланд бяха Алекс Ринс и двамата водачи на КТМ Мигел Оливейра и Брад Биндър, които ще започва от четвъртата редица. Оливейра и Маркес бяха двамата водачи, които се включиха във втората част на сесията за място, откакто минаха през първата.

Първи отвън нея остана Алейш Еспаргаро от Априлия, който ще потегли 13-ти и ще подели петата редица с Франко Морбидели и Кал Кръчлоу. Раул Фернандес, Маверик Винялес и Реми Гарднър ще бъдат на шестата, а на последните две ще застанат Пол Еспаргаро, Алекс Маркес, Фабио Ди Джанантонио, заместникът на Такааки Накагами в ЛСР Хонда Тецута Нагашима, Дарин Биндър и Данило Петручи. Италиаенцът кара на мястото на международния първенец за 2020 Жоан Мир този уикенд.

Надпреварата за Гран При на Тайланд, 17-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, стартира на следващия ден в 11:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР