С факелно шествие и поднасяне на венец пред паметника на

...
С факелно шествие и поднасяне на венец пред паметника на
Коментари Харесай

Фенове на „Левски“ от Мездра отбелязаха 106 г. от основаването на най-популярния български клуб /снимки/

С факелно шествие и поднасяне на венец пред паметника на Апостола на свободата повече от 50 последователи на „ Левски “ - София от Мездра означиха точно на 24 май 106-ия рожден ден на най-популярния български клуб. Инициатори за честването бяха върлите почитатели на „ сините “ Милен Кръстев, Невелин Генов и Георги Христов.
В празничния ден последователи на 26-кратния първенец на България се събраха в градския парк, откъдето под полицейски конвой потегли факелно шествие, отпред с транспарант: „ 106 години знак на победа “. За неповторимата атмосфера на събитието способстваха запалените факли, виковете „ И преди, и в този момент, Левски значи независимост! “ и обичани песни на агитката на „ Левски “, измежду които „ Да запеем заедно песента “, „ България е нашата Родина “ и „ Когато над София мръкне “.
Точно в 19 часа и 14 минути почитателите уважиха с едноминутно безмълвие и рухване на колене паметта на Апостола, след което под съпровода на овации сервираха венец от синьо-бели цветя през бюст-паметника на националния воин. Обща фотография за спомен пред монумента запечата за поколенията този исторически миг.
„ От години аз и моите другари вървим постоянно на мачове на „ Левски “ в цялата страна и най-много на нашия обичан стадион „ Георги Аспарухов “, показа един от уредниците на проявата, Милен Кръстев.
Преди няколко дни, до момента в който играехме футбол, взехме решение да организираме това мероприятие, с което да покажем, че в Мездра и общината има доста хора, които обичат „ Левски “.
„ Левски “ за нас е всичко, което бихме желали да бъде. В този сложен миг желаеме да помогнем на нашия тим да се избави, да е добре - както е бил преди и както, имаме вяра, ще бъде още веднъж.
Мога да кажа със сърце и душа, че от в този момент нататък всяка година ще означаваме на това място рождения ден на нашия обичан клуб. “
Накрая всички се включиха в дарителска акция за финансово подкрепяне на столичния клуб, в която бяха събрани общо 212 лв..
Решено бе на 18 юли - рождения ден на Апостола, в Мездра да бъде основан Клуб на последователите на „ Левски “, като на учредителното заседание бъдат поканени представители на почитател клубове от София и Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР