С европейската солидарност активната местна власт може да направи много

...
С европейската солидарност активната местна власт може да направи много
Коментари Харесай

Емил Радев в Девня: Европейското финансиране дава нов облик на училища и детски градини

С европейската взаимност дейната локална власт може да направи доста за преобразяването на обитаемоте места. Девня е отличен образец по какъв начин посредством европейските стратегии се основават по-добри условия за образованието на децата, по-добра среда в учебните заведения и градините. Това разяснява претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев при визитата си в индустриалния град, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Кметът на Девня Свилен Шитов го срещна с новия европроект, посредством който в общината следва саниране на постройките на ОДЗ „ Детелина “ и нейния филиал „ Незабравка “. „ Вчера подписахме контракт на стойност съвсем 1 млн. лева, по силата на който ще се подхващат ограничения за енергийна успеваемост, тъй че двете здания да станат по-комфортни”, изясни Шитов и регистрира, че с европейско финансиране е напълно преобразено и Средно учебно заведение „ Васил Левски” в града. „ По програмата за развиване на селските региони община Девня има и утвърден план на стойност 1,2 млн. лева за ремонт и реорганизация на бул. „ Съединение “, чиято реализация ще стартира от кв. „ Повеляново “, посочи още кметът на Девня.



Той срещна Емил Радев и с хода на работата по построяването на градски парк. „ На повърхност от 30 дка, които в миналото представляваха безлюден разсадник, сътворяваме привлекателна паркова среда с детска и спортна площадка, скейт зона, велоалея”, обясни Шитов.

Кандидатът за евродепутат поздрави общинската администрация за напъните да сътвори условия за всеобщ спорт и прелестна зелена среда в индустриалното сърце на Варненска област. Емил Радев приветства концепцията и за алея с бюст-паметници на славни български владетели, национални герои и бележити персони. „ Важно е да ценим античната история и богатата просвета на страната ни. Те будят възхита в цяла Европа”, посочи варненският представител в Екологичен потенциал.



През миналия мандат той провежда в Брюксел галерия, на която показа Варненското златно богатство – най-старото обработено злато в света.

„ В парка на Девня ще бъде издигнат и православен храм, отдаден на светци, които са живели по нашите земи - в античния Марцианопол”, сподели още Свилен Шитов.

Емил Радев прояви огромен интерес и към площадката за разходка на домашни любимци, която до две седмици ще бъде построена на територията на парка. Двамата с кмета разискаха нуждата на входа на обособената зона да има две порти, тъй че да не може четириногите да излизат без стопанина си.

Емил Радев е основател за основаването на зоополицията в България. Той е единственият български евродепутат, подписал съглашението в поддръжка на напъните за благосъстоянието на животните през идващия мандат. Като член на Интергрупата за отбрана на животните в Европейския парламент работи по проблеми, свързани с неналичието на единна система за идентификация и регистрация на кучета и котки, отбраната на животните при транспорт от Европейски Съюз към трети страни, основаването на хармонизирана и всеобхватна законодателна рамка по отношение на благосъстоянието на животните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР