С есента идват куп заболявания, а други се обострят. Променливото

...
С есента идват куп заболявания, а други се обострят. Променливото
Коментари Харесай

Есенните алергии - какво ги предизвиква

С есента идват куп болести, а други се обострят. Променливото време и наближаващата зима ни носят освен вируси и настинки, само че и алергии. Ето какво би трябвало да знаем за връзката сред алергиите и есента.

Мухълът

Когато разликата в температурата на открито и вкъщи стане по-осезаема, мухълът се появява на разнообразни места. И точно той е един от главните алергени през есента. Ако постоянно кихаме кашляме, очите ни се зачервяват, получаваме обриви и сърбежи, евентуално вкъщи имаме сходен дразнител.

Най-важното е да проветряваме постоянно помещението . Ако е належащо, да си закупим влагоуловител. А когато забележим и най-малкото петънце плесен по стената, би трябвало незабавно да го почистим, а не да го подминаваме, до момента в който ни алергизира.

 Снимка 383885

Прахта

Праховите акари са към нас годишно, ежедневно. Но най-вече сме подложени на въздействието им върху здравето през студените месеци, тъй като тогава прекарваме повече време във затворени пространства .

Разбира се, би трябвало да почистваме постоянно прахта от мебелите вкъщи, както и в офиса. Но добре знаем, че даже при отваряне на прозореца за десетина минути извън влиза задоволително нечистотия, която полепва на всички места.

Но не трябва да се предаваме в тази неравностойна борба, тъй като алергичните реакции несъмнено не са по-приятни от ежедневното почистване.

Полените

Тяхната централизация във въздуха се повишава доста, когато листата на дърветата стартират да падат. За благополучие, този развой към този момент е към края си, само че най-малко до началото на ноември ще се оплакваме от затруднено дишане.

 Махмурлук или алергия към алкохола
Махмурлук или алергия към алкохола

Как да ги разпознаем

Амброзията

Растение, което не ни се коства изключително публикувано у нас, само че в действителност е плевен с над 40 разновидности. Амброзията е мощен алерген и провокира сенна хрема и ринит, написа Web MD.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР