С емоционално тържество Българската федерация по катерене и алпинизъм отбеляза

...
С емоционално тържество Българската федерация по катерене и алпинизъм отбеляза
Коментари Харесай

Показаха уникален ледокоп на 90-годишния юбилей на катеренето и алпинизма у нас

С прочувствено празненство Българската федерация по катерене и алпинизъм означи своята 90-а годишнина. Зала „ София “ в постройката на Националния съвет на БЧК се оказа тясна да побере стотиците дейци и другари на алпийските спортове, пристигнали да се поздравят с юбилея.

Слово за развиването и триумфите на алпинизма и катеренето в България произнесе ръководителят на Управителния съвет на федерацията Петко Тотев. С доста фотоси и документи той посочи най-важните мигове и персони в историята на БФКА, зародила в началото на 19 ноември 1929 година като Български планински клуб. Тотев сподели неповторим ледокоп от 30-те години, след което напомни с доста илюстрации и факсимилета триумфите и трагичните дни, а в края на словото си благодари на хилядите, които през годините са съдействали за развиването на алпинизма и катеренето в България.
Приветствия по случай юбилея сервираха основният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков от името на министър Красен Кралев, пом.-ректорът на Национална спортна академия " Васил Левски " проф. Кирил Андонов, административният секретар на Български туристически съюз Зорница Радонова, шефът на Планинска избавителна работа Емил Нешев и други

Шефовете на БФКА получиха специфични поздравления за юбилея от „ София – Европейска столица на спорта “. Двете институции си партнират и са в тясно съдействие през последните 5 години по организацията на редица спортни събития и интензивности в София и на Витоша. Сред най-популярните и всеобщи е „ Витоша зимен фест “ в Световния ден на снега, който се организира обичайно в третата събота на януари и събира хиляди другари на планината и зимните спортове край х. Алеко.

Зам.-председателят на УС на БФКА Николай Петков показа доста забавна Презентация, с която в детайли сподели новите направления и дестинации, които в последните години са създадени от многото фенове на алпинизма и катеренето в България. Церемонията приключи с връчване годишните награди и призове на БФКА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР