„С емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани,

...
„С емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани,
Коментари Харесай

На крака пред „Дондуков“ 2 Радев посрещна…

„ С емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, който е на първото си държавно посещаване в България, обсъдихме вероятностите за поощряване на двустранното капиталово съдействие “, по този начин президентът Румен Радев стартира статуса в персоналния си фейсбук профил, където разгласява и видео от срещата си с емира на Катар, който преди този момент се видя с премиера Бойко Борисов, с който договориха значими покупко-продажби, касаещи цяла България.

„ Утвърждаването на България като районен център на осведомителните технологии в Югоизточна Европа и бързото развиване на телекомуникациите и туризма основават предпоставки за привличането на вложения от Катар в тези бързо разрастващи се браншове на българската стопанска система за установяването на взаимноизгодни партньорства.

Обсъдихме редица планове от съвместен интерес в областта на земеделието и производството на храни, транспортната инфраструктура, енергетиката, науката и образованието, спорта и други. Като изключително перспективен за привличането на вложения от чужбина и установяването на научни партньорства беше откроен планът за построяването на Институт за стабилно развиване в България с технология от ЦЕРН, в който да бъде основан и център за лекуване с адронна терапия и образование на физици.

Страната ни има интерес да употребява опита на Катар в построяването на интермодални пристанища, както и за привличането на вложения в построяването и развиването на инфраструктурата у нас, която е част от европейските транспортни коридори.

Като изключително перспективна сфера от съвместен интерес беше маркиран обменът на вложения и опит в областта на земеделието и построяването на аграрни ферми у нас, които да осъществят своята продукция в Катар “, написа още президентът на България.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР