С емиграцията на българските турци и респ. обезлюдяването на голяма

...
С емиграцията на българските турци и респ. обезлюдяването на голяма
Коментари Харесай

ДПС се насочи към тези, в които е ключът за бъдещи изборни победи

" С емиграцията на българските турци и респ. обезлюдяването на огромна част от бастионите на Движение за права и свободи, с възникването на ДОСТ и разрушаването на най-малко част от обичайните зависимости на гласоподавателите си, Движение за права и свободи претърпя съществени разтърсвания. Така, като отплата на изчезнали гласоподаватели и като тактика за бъдещето, то се насочи все по-силно към малцинствата, в които делът на младите възрастови групи е най-голям. Сред тях има огромен брой рано напуснали образованието младежи с проблематични приходи и неразбираеми житейски хоризонти, на които Движението предлага шансове, или нови вариации на старите клиентелни мрежи. Затова и реализира този резултат. "

Така социологът Боряна Димитрова от " Алфа рисърч " отговори в изявление за " Дневник " на въпроса по какъв начин ще разяснява, че съгласно демографските профили, направени от организацията, 19% от гласоподавателите на възраст сред 18 и 30 години са подкрепили Движение за права и свободи. (Интервюто четете в четвъртък заран в " Дневник " ). Слоуганът на Движение за права и свободи беше път на младите и посланието се повтаряше даже от почетния водач Ахмед Доган, който направи изказване по време на акцията.

Най-много от най-младата възрастува група са дали своят вот за ГЕРБ - 29%. Движение за права и свободи обаче " води " измежду гласоподавателите с главно и по-ниско обучение, от които 47% са пуснали бюлетина за партията. От гласуващите със приблизително обучение - 14% са за придвижването, а измежду висшистите - единствено 4%.

28% от гласувалите в селата са били за Движение за права и свободи, 29 % - за Българска социалистическа партия и 24 % за ГЕРБ. Само 1 % от гласовете в София са за партията. Движение за права и свободи взима и 42 % от ромския избор против 20% за ГЕРБ и 21% за Българска социалистическа партия.

Боряна Димитрова разяснява още, че " поради демографската картина в страната, който владее този избор, във все по-голяма степен ще владее ключа към бъдещите изборни победи и присъединяване във властта. Точно по тази причина партии, които разчитат на междинната класа, би трябвало императивно да трансформират изискванията и възможностите за реализация на образованите младежи, да възвърнат достоверния смисъл на гражданското политическо присъединяване. " Разговорът с Боряна Димитрова за резултатите и изводите от изборите, както и за ролята и отговорността на социологията - четете в четвъртък в " Дневник ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (592)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР