С електронна карта вече ще се влиза в Стария град

...
С електронна карта вече ще се влиза в Стария град
Коментари Харесай

Влизаме с електронни карти в Стария град от 1 ноември

С електронна карта към този момент ще се влиза в Стария град откъм улица „ Съборна”. Освен пластика се вкарва още една степен на надзор - новата преграда, инсталирана на мястото на остарялата до църквата „ Св. Богородица” ще разпознава номерата на коли, преди да се вдигне.

Промените в организацията на придвижването в резервата ще са годни от 1 ноември, в случай че кметът Иван Тотев утвърди разпоредбите, готови от особено образуваната комисия в общината. Целта е да има повече ред и да се понижи броят на колите, които препускат по тесните калдъръмени улици, стряскайки туристите, тръгнали да прегледат перлите на Стария град.

Електронната преграда към този момент е инсталирана на ул. „ Съборна”, само че към този момент работи като остарялата - подвига се от охранителите. Пропуските също не са заменени с пластик. Разликата е, че в КПП-то има компютър и бариерата се задейства от програмен продукт. Като се вкара напълно новата система, бариерата ще работи автоматизирано, изясни през вчерашния ден шефът на „ Общинска охрана” Александър Стайков.

Всеки, който има право на достъп в Стария град, ще получи нов пластик с чип. Картите към този момент са направени. Те ще са изцяло безвъзмездни за живущите, които от много време упорстват да се ограничи нашествието от „ външни” коли” в резервата. Регистрационните номера на коли, за които достъпът е позволен, към този момент са вкарани в софтуерната стратегия. Специалистите обясниха, че при окончателното въвеждане на електронната система, бариерата ще се подвига в мига, в който колата приближи, без никаква интервенция на защитата.

Софтуерът е обвързван с две видеокамери, инсталирани на входа на ул. „ Съборна”.

Живата защита на бариерата се резервира. За гардовете е поставена нова будка /КПП/, за която общината чакаше особено позволение от НИНКН, тъй като е част от груповия монумент на културата, какъвто е резерватът. В отличие от остарялата тенекиена кутия е с по-съвременна визия, инсталирана от термопанели и стъклопакет.

А дали трафикът в Стария град ще намалее, ще си проличи в идващите дни.
тагове остарелия град електронна карта преграда трафик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР