С екипа ми ще работим за децентрализиция на бюджета в

...
С екипа ми ще работим за децентрализиция на бюджета в
Коментари Харесай

Деян Николов: Има пари за реновиране на междублокови пространства в столицата

 izbori_2023_v1_013

„ С екипа ми ще работим за децентрализиция на бюджета в София.
Да, в крайните квартали нищо не се случва, тъй като нямат бюджет, и Столична община би трябвало да отпусне бюджет даже за една плочка да си оправят. Това са съвещания, това е финансова стратегия, там са 500 плана, всеки се бори за неговия план и по този начин стотици дребни планове изостават или остават настрана. Децентрализирането на бюджета е извънредно значимо, в София има 24 региона, в случай че приблизително сложим на регион към 3 млн. заделени за настоящи поправки, за дребни поправки, които са присъщи за региона и се доверим и упражним надзор върху работата на районния кмет, той ще може да поддържа региона си доста по-добре ".

 

Това каза Деян Николов, претендентът за кмет от „ Възраждане “ по време на телевизионно предаване.


И добави: " Аз в София се чудя по какъв начин междублоковите пространства са в такова окаяно положение. Знаете ли какъв брой на ниска цена излиза да оправим едно междублоково пространство. В момента ги оправят такива паркчета и детски площадки сред блоковете  за по 70 – 80 хиляди лева Нашите калкулации сочат, че едно такова място може да се обнови, облагороди за 30 до 40 хиляди лева – 2 или 3 пъти по-евтино, и в случай че това тръгнем да го залагаме в бюджета – 100 такива парка да създадем тази година - са 3 млн. лева, това  ще е нищо  за бюджета на столицата, само че ще е доста за софиянци ".


" За 30 млн. ще създадем 1000 междублокови пространства. Аз напълно отговорно го споделям като икономист и като член на бюджетната комисия в Народното събрание, и като човек, който умее да оптимзира бюджет.


Екипът ми е изготвил план-сметка, съгласно която за 30 млн. можем да оправим 1000 междублокови пространства, където има паркче или детска площадка и това може да се случи в границите на 1 до 2 години съгласно потенциала на компаниите, които могат да го поемат. И сега ги има тези пари, само че поради неналичието на синхрон сред направленията в общината това, което се случва, е, че от 600 млн., отредени за поправки и финансова стратегия, 200 млн. не се усвояват поради неефективно ръководство.


Сумата от 30 млн. е незначителна за бюджета на София, само че доста ще усъвършенства метода на живот на софиянци и ще трансформира столицата ни в по-добро място за живот, работа и развъждане на деца. “, счита Николов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР