С екип от над 90 медицински лица, сред които преобладаваща

...
С екип от над 90 медицински лица, сред които преобладаваща
Коментари Харесай

Екип от над 90 медици на първа линия в Спешното отделение на "Света Анна"

С екип от над 90 медицински лица, измежду които преобладаваща част преди малко приключили млади лекари, Спешното поделение на Университетска болница " Света Анна " в столицата се бори на първа линия с пандемията от ковид.

Малкият брой инфектирани медицински лица и положителният психоклимат се дължат на отличната организация на работа, въведеният триаж на входа на Спешното и строгото съблюдаване на противоепидемичните ограничения, съобщи пред БНР началникът на Спешното поделение доктор Ана Николова. 

Тя изясни, че след снемане на анамнеза потокът от пациенти се разделя в две посоки " Едните, които не покриват тези критерии, които са ни заложени за първична оценка на заплахата от тази зараза, попадат в едната зала на Спешното поделение. Тези, които са рискови пациенти, минават по обособен кулоар и попадат в друга зала ". Там им се вършат в допълнение рентгенови фотоси, цялостна кръвна картина и се настаняват в Инфекциозното поделение за интензивно лекуване, наблюдаване и взимане на съответната проба и позитивирането ѝ, уточни доктор Николова. 

Осем от пациентите в " Света Анна " са с потвърдена зараза от Covid-19, 4-ма от които са настанени в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване, а трима от тях са на апаратна вентилация, заяви доктор Николова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР