С египетското посредничество може би е постигнато споразумение, което ще

...
С египетското посредничество може би е постигнато споразумение, което ще
Коментари Харесай

Египет е допринесъл за примирие между Израел и Газа

С египетското ходатайство може би е реализирано съглашение, което ще постави завършек на граничните протести в Газа и изстрелването на запалителни устройства против Израел, заяви в петък сутринта вестникът на арабски език в Лондон „ Ал Хаят “.
Според „ Ал Хаят “ Израел се съгласил да облекчи някои от рестриктивните мерки по границите си, изключително тези, които включват инфраструктурни планове под егидата на Организация на обединените нации.
Като част от нежното съглашение Израел в този момент би разрешил материали за тези планове да влизат в Газа посредством през пункта Керем Шалом. Също по този начин би разширил и риболовната зона край брега на линията Газа, съобщи БГНЕС.
Информацията се появи, откакто Египет и Организация на обединените нации упражниха напън върху Израел да възвърне спокойствието сред израелската войска и „ Хамас “ и да предотврати огромна военна интервенция. Това се е случило след среща в четвъртък. Египет също по този начин тази седмица организира срещи с „ Хамас “ и Израел.
Министърът на защитата Авигдор Либерман съобщи в четвъртък пред Армейското радио, че Египет и Организацията на обединените народи са поискали от Израел да облекчи блокадата си за Ивицата Газа в напъните си да възвърне спокойствието и да предотврати огромна военна борба
Израелският министър на защитата Авигдор Либерман ясно беше изразил нуждата от слагане на червени линии, в това число нуждата от обвързване на естественото действие на два гранични пункта на Газа с Израел, Ерец и Керем Шалом, с преустановяване на насилието.
Миналата седмица Либерман спря преноса на гориво и газ към Газа и затвори прекосяването на пешеходци през Ерец и комерсиалното прекосяване на Керем Шалом, откакто ракета унищожи дом в Беершеба на 17 октомври, а друга падна в Средиземно море край Бат Ям.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР