С едва 11 гола в 34 мача с екипа на

...
С едва 11 гола в 34 мача с екипа на
Коментари Харесай

Меси позлати ПСЖ

С едвам 11 гола в 34 мача с екипа на ПСЖ първият сезон на Лионел Меси с фланелката на парижани напряко може да бъде разгласен за неуспех, откакто с Барселона единствено в предходния 2020/21 има 38 гола в 47 мача.

Но представянето на терена е единствено забележимата страна на договорката за Меси, който взима над 35 милиона евро чисти на сезон. Оказва се, че катарските притежатели на ПСЖ потриват предостатъчно ръце от златния дъжд в клубната каса с помощта на Лео.

Президентът на парижани Насер ал Келаифи предостатъчно разгласи пред „ Марка “, че клубът в никакъв случай не е генерирал толкоз доста доходи за един сезон - 700 милиона за по-малко от една година в първия сезон на Лео, който се причисли на 10 август 2021 година, написа "Телеграф ".

Благодарение на Меси клубът подписа нови 10 спонсорски контракти, както разяснява и шефът на този отдел Марк Армстронг: „ Имаме сигурно растеж в области, в които можехме да реализираме съглашения сред 3 и 5 милиона евро, а в този момент те са сред 5 и 8, тъй че въздействието му е доста. "

Смята се, че тези доходи са нарастнали с 13% и са влезнали марки като Dior, Gorillas, Crypto.com, Autohero, GOAT, Smart Good Things, Infinity Sports Water, Geekvape, PlayBetR, Volt или Big Cola.

Друга област, в която ПСЖ усъвършенства резултатите си доста с идването на Лео е продажбата на фланелки. Аржентинецът разреши на клуба да доближи оборота от предния сезон 2020/21 още в средата на акцията 2021/22 (41 милиона евро). Повече от милион фланелки бяха продадени за първи път, 60% от които с номер 30 на Меси.

Само през първите три часа, откакто бяха пуснати в продажба, клубът прибра доходи от 933 000 евро.

„ Търсенето набъбна сред 30 и 40% и това, което в действителност може да го спре, е предлагането – не можете да произвеждате толкоз доста спомагателни фланелки “, разяснява Армстронг.

“Не можем да отговорим на търсенето на фланелки на Меси. Достигнахме тавана. Никой не може да отговори на това търсене. Това ни качва на идващото ниво”.

Пристигането на Меси също имаше голямо въздействие върху обществените мрежи на клуба, незабавно щом се разбра за идването му. Той завоюва 15 милиона почитатели във всичките платформи и преодоля границата от 150 милиона за първи път.

„ Печелим приблизително 1,4 милиона на седмица и бяхме първият клуб, който доближи 10 и 20 милиона почитатели в TikTok или най-важната френска марка в Instagram “, прибавя Армстронг. В тази обществена мрежа PSG мина от 38,5 милиона почитатели до 60,9, които има сега. Тоест съвсем двойно от идването на аржентинеца.

Приходите на стадиона скочат до небето

Пристигането на Меси също значи доста нарастване на приходите от билети. Клубът усили листата си с чакащи след идването на Меси и законната препродажба посредством платформа, следена от самия клуб на уеб страницата му, скочи до небесата.

„ Вече няма билети за всеки мач, с рекордни доходи измежду европейските клубове на място, с осем пъти повече почитатели, които остават без билет или VIP места, тъй че явно беше преломен миг “, разяснява шефът на спонсорството на клуба.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР