С едноминутно мълчание, поднасяне на венци и цветя девненци се

...
С едноминутно мълчание, поднасяне на венци и цветя девненци се
Коментари Харесай

Девненци се поклониха пред паметта на Апостола на свободата

С едноминутно безмълвие, поднасяне на венци и цветя девненци се поклониха пред паметта на Васил Левски. На церемонията във връзка 145 години от гибелта на Апостола на свободата участваха кметът Свилен Шитов, представители на общинската администрация и локалния парламент, културни и просветни дейци, възпитаници и жители. Събитието се организира в построения наскоро възрожденски ъгъл в парка на кв. "Девня-2 ", а локалните поданици за първи път имаха опцията да почетат паметта на Левски в родния си град.
Водещ на възпоменателната гала бе заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова, която направи къса ретроспекция на най-важните моменти от виталния и революционния път на Васил Левски. Ученици от локалното приблизително учебно заведение, чийто патрон е Дякона, изнесоха лиричен рецитал и пяха песни, отдадени на великия наследник на България. Пременени като опълченци, общинският еколог Николай Корназов и геодезистът Лидия Колева осигуриха почетния часовой край паметника на Левски и се трансфораха в самобитна атракция на събитието. Конкуренция им правеше Венцислав Карачоров от село Щипско, който пристигна на поклонението като въстаник, облечен с хайдушка носия.

Последва и церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Апостола. Кметът Свилен Шитов и ученичка от СУ "Васил Левски " сервираха венец пред бюста на безсмъртния бунтовник, идеолог и уредник на българското националноосвободително придвижване. С необикновен драматизъм пред паметника на Левски се поклони и Венцислав Карачоров, който смъкна калпака си, сервира букет, след което се прекръсти, изправи се, извади револвера си и стреля във въздуха. Този непредвиден залп сложи финала на възпоменателната гала в Девня​.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР