С едноминутно мълчание и поднасяне цветя при паметника на миньора,

...
С едноминутно мълчание и поднасяне цветя при паметника на миньора,
Коментари Харесай

Почетоха загиналите при трудови злополуки във Враца

С едноминутно безмълвие и поднасяне цветя при паметника на миньора, край Враца районните структури на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, а също и представител на Областен съвет по условия на труд, уважиха паметта на починалите вследствие на трудова акцидент и професионална болест.
„ Наближаващите светли християнски празници не ни накараха да забравим за тези, които към този момент не са измежду нас. Хората, изгубили живота си на работното място. Официалната статистика за страната е злокобна - на всеки четири дни един служащ губи живота си на работното място “, разясниха от Синдикатите.
„ Според анкетно изследване на районен съд на КНСБ-Враца, 21.88% са били очевидци на трудова акцидент, а малко над 3% не могат да отговорят. Като цяло, множеството респонденти считат, че работят в здравословна и безвредна среда, че разполагат с нужните защитни и защитни средства и че са задоволително добре готови да ги употребяват при нужда.
За страдание, обаче, близо една трета от интервюираните лица сами подценяват своето здраве, като не употребяват персонални защитни средства. От Регионалния съвет на КНСБ Враца за следващ път призоваваме и служащи, и работодатели - ценете здравето и живота, без тях нищо не би имало смисъл! “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР