С една трета ще намалява глобата за пътно нарушение, ако

...
С една трета ще намалява глобата за пътно нарушение, ако
Коментари Харесай

Намаление на глоби за пътни нарушения - скоро по закон, но и при определени условия

С една трета ще понижава санкцията за пътно нарушаване, в случай че нарушителят се споразумее публично с КАТ. Споразумението ще разрешава привършване по административнонаказателно произвеждане в къси периоди, каквото е да вземем за пример издаването на акт за нарушаване на пътя. Това гласят промени в Закона за административните нарушавания и санкции, признати на първо четене в пленарна зала, показва в. " ".
Предложение за съглашение ще може да прави нарушителят - в 14-дневен период от връчване на акта, както и наказващият орган след приемане на преписката. Само че този период е безусловно е целесъобразен - в случай че не бъде спазен, подписаното съглашение няма да е нелегално.
 Три глупави неточности, поради които можем да получим санкция от КАТ Три глупави неточности, поради които можем да получим санкция от КАТ
Едва ли има човек на тази планета, който да се радва когато бъде спрян от пътен служител на реда. Това важи в цялостна мощ за всички българи, коит...
При съглашение нарушителят ще заплаща 70% от минимално плануванаъа санкция за действието му. А в случай че не е очакван най-малко, глобата ще се дефинира по договаряне сред страните, само че не би трябвало да надвишава 70% от половината на максимума. Нарушителят би трябвало да заплати в границите на 14 дни. Ако не, контролните органи имат право да издадат наказателно разпореждане.
Споразумения обаче не може да подписва всеки. Ако нарушаването е доста тежко, то няма по какъв начин да има съглашение, както и в случай че е осъществено след приложимост на алкохол, опиати или други упойващи субстанции. На съглашения не може да се надяват и водачи, които са рецидивисти - т.е. такива с предходни нарушавания.
20% пък ще е отстъпката от цената на наложената санкция или имуществена глоба, в случай че тя бъде платена в 14-дневен период. Ако нарушителят я апелира, няма отстъпка.
За маловажно нарушаване ще се издава документално предизвестие, а при наново нарушаване в границите на 1 година на същото предписание нарушителите към този момент ще бъдат глобени. Увеличават и срокът за възражения против формирани актове за определяне на административни нарушавания - от 3 на 7 дни.
 АЗП: Неправомерно се принуждават хората да заплащат санкции на границата АЗП: Неправомерно се принуждават хората да заплащат санкции на границата
Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП) ще сезира Европейската комисия (ЕК) за противозаконното прекъсване на границите на България з...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР