С една трета са се увеличили случаите на домашно насилие

...
С една трета са се увеличили случаите на домашно насилие
Коментари Харесай

ЕП: Увеличават се случаите на домашно насилие в страните от ЕС

С една трета са се нараснали случаите на домашно принуждение в редица страни от Европейски Съюз след въвеждането на ограниченията за изолираност поради ковид. Това се споделя в изказване на Европейския парламент, представено от РИА Новости.

В редица страни в Европейски Съюз, както и на други места по света, е регистрирано нарастване с една трета на случаите на домашно принуждение след въвеждането на ограниченията за изолираност, се прецизира в текста.

От Екологичен потенциал разясниха, че дамите, сблъкващи се с домашно принуждение, са принудени да прекарват у дома доста време дружно с насилниците им, а опциите за търсене на помощ са станали доста по-ограничени.

Предстоящите дни и седмици ще бъдат изключително рискови за дамите. Всички се сблъскваме със съществени психически провокации поради изолацията или карантината, само че дамите, а постоянно и децата, които живеят в „ небезопасни домове ”преживяват изключително мощен стрес, сподели председателката на Комисията за отбрана на правата на дамите Евелен Регнер.

Тя уточни, че в този момент Европейски Съюз би следвало да осбърне изключително внимание на въпросите, свързани с принуждение над дами. Тя уточни, че би трябвало да бъдат въведени лесни способи за подаване на сигнали в полицията като посредством смс, чат и други

По думите й Европейски Съюз би трябвало да помогне на страните финансово за увеличение на потенциалите на центровете за банкет на дами, потърпевши от домашно принуждение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР