С една седмица ще забавим решението, толкова години не е

...
С една седмица ще забавим решението, толкова години не е
Коментари Харесай

Борисов: С една седмица ще забавим решението за партийните субсидии

С една седмица ще забавим решението, толкоз години не е взето. Така разяснява от Брюксел министър председателят Бойко Борисов отсроченото гласоподаване за понижаване на партийните дотации.

" Бях упълномощил на нашите парламентаристи да се срещнат с съдружните сътрудници и да им кажат, че сме се съобразили с волята на гласоподавателите за размера на партийната дотация. Предстои да се съберем и да разясняваме въпроса. Правилно реагираха „ Обединени патриоти “ ", добави Борисов.

Министър-председателят ще свика съдружен съвет в понеделник, на който да обсъдят всичко към дотациите с сътрудниците си от " Обединени патриоти ". За подобен съвет се застъпи и водачът на НФСБ Валери Симеонов, който по-рано денем съобщи, че желателно тематиката да бъде дискутирана и в по-широк формат в Народно събрание.

„ Длъжен съм въз основата на съдружното съглашение да се съобразя с сътрудниците. На този съвет още веднъж ще не отстъпвам това, което ние сме споделили, за един лев. Аз давам отговор за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума “, безапелационен бе Борисов.

„ Ревност в предложенията, кой какъв брой пари да похарчи в страната, с цел да станат безвъзмездни колкото може повече неща - всички партии имат сходни оферти. По-малко са предложенията по какъв начин да съберем повече доходи в страната. А това вършим ние, в държавното управление – по какъв начин да притеглим повече вложители, по какъв начин да се вдигне Брутният вътрешен артикул “, означи министър-председателят Борисов.

Премиерът отговори и на въпрос за договарянията със Съединени американски щати за закупуването на изтребителите F-16. „ В момента военно министерство получи оферта от Съединените щати, разискват я, водят финални договаряния, и защото тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до сключване на контракт, ще влезем в Народното събрание, ще актуализираме бюджета надлежно, ще се дадат тези пари от запаса, който имаме “, посочи министър председателят. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР