С една съща техника укрепваме аварийно диги, чистим отводнителни канали

...
С една съща техника укрепваме аварийно диги, чистим отводнителни канали
Коментари Харесай

Областният в оставка се тревожи за р. Стряма

„ С една съща техника укрепваме спешно насипи, чистим отводнителни канали и реки, само че се стремим да приключим до два месеца “, съобщи инж. Костадин Чолаков

„ Необходимо е да се форсира темпото по втория стадий от почистването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Разбирам, че имаше дъждовните дни, само че бих желал да видя по-голям прогрес “. Това съобщи регионалният шеф в оставка Ангел Стоев на среща с шефа на „ Напоителни системи “ – клон Марица инж. Костадин Чолаков.

Той напомни, че първият сектор от 700 метра беше измит, а  бреговете укрепени за по-малко от месец.

„ Вторият сектор също е в доста неприятно положение, коритото е обрасло с дървета и шубраци. На този стадий там работят две тежки машини и те са изцяло задоволителни, само че през идващите седмици може би ще желаяме помощ от горското стопанство в Клисура “, разяснява инж. Чолаков.  Той акцентира, че работата им се затруднява от неналичието на техника. С едни и същи машини се чистят коритата на реките, почистват се отводнителни канали и се укрепват насипи. „ През последните месеци сме почистили отводнителните канали в община „ Марица “, които би трябвало да са проводими при заплаха от високи води по р. Стряма. Според предварителните планове ще са нужни още два месеца, с цел да може да завърши дефинитивно почистването на Стряма край с. Трилистник.

Припомняме, че превантивното разчистване стартира през март в началото единствено с техника и служащи от „ Напоителни системи “. През април към тях се причислиха и екипи от горските стопанства със профилирани машини за почистване на храстовидната растителност и дърветата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР