С една година ще бъде разсрочен дългът от 3,176 млн.

...
С една година ще бъде разсрочен дългът от 3,176 млн.
Коментари Харесай

Размина се принудителното безводие за хората от община Кубрат

С една година ще бъде разсрочен дългът от 3,176 млн. лева , насъбран от ВиК „ Меден бунар “ в Кубрат към Енерго-Про, откакто през днешния ден е реализирано съглашение сред енергийното сдружение и общината.
На днешната изключителна сесия всички съветници са дали единодушието си за вдишване на дълга и е даден мандат на кмета да тегли дълготраен заем от 2,7 млн. лева ., с който са се покрият отговорностите. Това заяви за Actualno.com кметът на Кубрат Алкин Неби. По негови данни общинското сдружение ВиК „ Меден бунар “ има несъбрани вземания за вода от над 1 млн. лева ., като близо 800 хиляди от неплатените сметки за вода са на компании. Некоректните юридически лица, дължащи огромни сметки за вода, са били дадени на частен правосъден реализатор от Енерго-Про, сподели още кметът. Тепърва ще се открива техният брой и сумата, която би трябвало да платят.
Днес беше последният период, който Енерго-Про даде на община Кубрат за реализиране на съглашение по заплащането на дълга. Съществуваше действителна заплаха да бъде спряно електрозахранването на всички уреди на ВиК и хората в Кубрат и още 17 обитаеми места да останат без вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР