С единодушно гласуване 76 делегати избраха Димитър Бербатов за нов

...
С единодушно гласуване 76 делегати избраха Димитър Бербатов за нов
Коментари Харесай

Хората на Бербатов свалиха Михайлов, единодушно избраха нападателя за нов президент на БФС

С единомислещо гласоподаване 76 делегати избраха Димитър Бербатов за нов президент на БФС. Конгресът на съюза навлезе в своята решителна фаза. След определяне на Дневния ред, намиращите се в зала 3 делегати започнаха да взимат значими решения за футбола у нас. По точки от 2 до 5 не бяха взети решения, защото нямаше оферти и доклад от БФС. По точка 6 се направиха няколко промени в устава на БФС. Една от измененията е Изпълкомът да е от 9, а не от 15 души. Също по този начин президентът на БФС няма да може да бъде избиран за повече от 3 мандата, които обаче ще влязат в действие от идващия конгрес на БФС.

По точка 7 бе гласувано да не се взема решение по приемане на бюджет заради липса на предложение от страна на БФС. Със 75 гласа " за " хората на конгреса освободиха Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет на БФС.

" Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран през днешния ден в центъра на столицата на правова, демократична и европейска страна! Провеждането на безусловно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за публично, освен това – пред безучастния взор на държавните управляващи – е неприемлива демонстрация, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни ", обявиха от БФС.
" Българският футболен съюз за следващ път твърдо акцентира, че Общото заседание, планувано за 18 март 2022 година, е анулирано по надлежния ред, и не е откривана процедура за лъчение на делегати и тяхното вписване във федерацията – единствената уставна процедура за установяване на членовете с право на глас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР