С единия крак във втората вълна на К-19 стъпи Гърция,

...
С единия крак във втората вълна на К-19 стъпи Гърция,
Коментари Харесай

Втора вълна на COVID-19 в Гърция и нови, още по-строги мерки

 С единия крайник във втората вълна на К-19 стъпи Гърция, която през вчерашния ден записа  нов негативен връх за страната с 262 нови случая, предава " Труд ". 

Новият връх провокира голямо терзание измежду здравните управляващи в Гърция, които още през днешния ден или на следващия ден ще разискват нови ограничения със сюжет, ограничаване на хората навън по заведения.

С трагичен апел към жителите, професорът по инфекциозни заболявания Никос Сипсас прикани да се съблюдават ограниченията " другояче ще имаме милион мъртви ", сподели той.

По отношение на случаите на интубиране на пациентите, броят им е невисок, само че се е удвоил през август. През последните 24 часа епидемиолозите акцентират, че междинната възраст на пациентите е спаднала и характерен образец е 27-годишен доктор с ковид в Лариса. 27-годишната посочила първите признаци, когато се върнала от почивката си в Халкидики. Поставена е била под карантина, само че вчерашния следобяд положението й се влошило и е била преместена в Университетската болница в Лариса, където е интубирана.

Допълнителни ограничения за битка с разпространяването на ковид се постановат на летищата и интернационалните полети до страната. След мярката за ограничение на полетите от Албания, Северна Македония (полети единствено до " Ел. Венизелос " ) и прекъсването на полетите от Турция, се появи нов Notam, който уголемява директивата, която разрешава влизане на пътуващите от България, Румъния, Обединените арабски емирства и Малта, единствено с негативен тест до 72 часа преди идването им в страната от 17 август.

Освен това условието за коронавирусен тест преди идването в Гърция ще се изисква и от още седем страни: Швеция, Чехия, Белгия, Испания, Холандия, Албания и Северна Македония.

Остава възбраната за влизане в Гърция от страни отвън Европейски Съюз, като се изключи листата с 11 страни: Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Т
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР