С един глас повечеПри контролно броенеАрестуваният кмет на Омуртаг спечели

...
С един глас повечеПри контролно броенеАрестуваният кмет на Омуртаг спечели
Коментари Харесай

Арестуван кмет пак спечели избори

С един глас повече
При контролно преброяване

Арестуваният кмет на Омуртаг завоюва и през март октомврийските избори, като даже усили поддръжката си с 1 глас. Това излиза наяве от решение на Общинската изборна комисия (ОИК) от събота, с което за кмет на общината е определен инж. Ешреф Ешрефов от Местна коалиция Съюз на демократичните сили (НДПС).

При наново броени на бюлетини от три секции, каквото е поискано от съда, той получава 5 118 действителни гласа. Така отново е определен за кмет, до момента в който е с мярка “домашен арест ” поради обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група дружно с татко си.

Както “Труд news ” заяви, резултатите от вота през октомври бяха оспорени от Движение за права и свободи. Административният съд в Търговище анулира решението за избора на Ешрефов на първи тур. Върховният пък удостовери позицията на търговищкия съд. Мотивите бяха, че има разминаване в гласовете и неясноти в три секции в селата Могилец и Беломорци и една в град Омуртаг. Така не ставало ясно какъв е действителният брой гласове и дали е преминат прага за извоюван избор още на първи тур.

Общинската изборна комисия, в наличието на претендентите за общински кмет от октомврийските избори без Ешрефов, брои на 16 март още веднъж бюлетините и откри, че той е спечелил на първи тур. При това контролно преброяване е получил с 1 глас повече по отношение на предното отчитане на вота. Опонентът му от Движение за права и свободи също е добавил още 1 глас, а претендента на Българска социалистическа партия 2. Това обаче по никакъв метод не трансформира окончателното нареждане. Решението на ОИК от Омуртаг в понеделник ще бъде изпратено на ЦИК. Срокът за обжалването е 7 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР