С едемгодишно момиченце е застреляно в Мианмар, превръщайки се в

...
С едемгодишно момиченце е застреляно в Мианмар, превръщайки се в
Коментари Харесай

Жестокост в Мианмар: „Не мога татко, много боли”

С едемгодишно момиченце е убито в Мианмар, трансформирайки се в най-младата известна жертва на репресиите след военния прелом в страната предишния месец, оповестява Би Би Си ().

Семейството на Кхин Мио Чит споделя, че тя е била убита от полицията, до момента в който е тичала към татко си, по време на нахлуване над дома им в град Мандалай.

Мианмарската войска усилва потреблението на мощ, до момента в който митингите в страната не престават .

Правозащитната организация „ Спасете децата” споделя, че над 20 деца са измежду десетките убити хора.

Като цяло военните настояват, че 164 души са били убити в митинги, до момента в който групата на Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии (AAPP) дефинира броя на жертвите минимум 261. Във вторник военните показаха горест от гибелта на протестиращите, като в това време ги упрекнаха за внасяне на безредица и принуждение в страната.

Но силите за сигурност са обграждали протестиращи и има многочислени известия на очевидци за хора, бити и от време на време разстреляни, до момента в който военните правят домашни нападения, с цел да арестуват деятели и протестиращи.

„ Тогава те я застреляха”

По-голямата сестра на убитото момиченце сподели, че служителите на реда претърсвали всички къщи в квартала им във вторник следобяд, когато в последна сметка влезнали и у тях, с цел да търсят оръжия и да правят арести.

„ Ритнаха вратата, с цел да я отворят”, сподели 25-годишната Мей Ту Сумая. „ Когато вратата беше отворена, те попитаха татко ми дали има други хора в къщата”. Когато той споделил, че няма, те го обвинили в неистина и почнали да претърсват къщата, сподели тя.

Това беше моментът, когато Кхин Мио Чит дотичала до татко им, с цел да седне в скута му. „ Тогава те стреляха и я уцелиха”, сподели Мей Ту Сумая.

В друго изявление за локална медия на общността на мюсюлманите в Мианмар бащата У Маунг Ко Хашин Бай

споделя последните думи на момиченцето си :

„ Тя сподели: Не мога баща, доста боли”.

Момиченцето е умряло единствено половин час по-късно, до момента в който се возило в кола в търсене на здравна помощ. Освен това полицията е била и арестувала 19-годишният му наследник.

Военните към момента не са коментирали този смъртен случай.

В изказване на „ Спасете децата” се споделя, че е организацията е „ ужасена” от гибелта на момичето, която настъпи ден откакто 14-годишно момче беше убито в Мандалай.

„ Смъртта на тези деца е изключително притеснителна, като се има поради, че те са били убити, до момента в който са били у дома ,

където е трябвало да бъдат предпазени от пострадване. Фактът, че толкоз доста деца биват убивани съвсем всекидневно, в този момент демонстрира цялостно неуважение към човешкия живот от силите за сигурност”, споделят от „ Спасете децата”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР