С едем партии са с възможност за представителство в следващото

...
С едем партии са с възможност за представителство в следващото
Коментари Харесай

Политолог: Разликата между първите две партии се увеличава

С едем партии са с опция за посланичество в идващото Народно заседание. Това сочи изследване на "Тренд ", по поръчка на Nova Broadcasting Group, направено измежду 1005 пълнолетни българи по метода "лице в лице ".

Периодът на проучването е 26-30 март 2021 година

Темата разяснява политологът Димитър Ганев от организация "Тренд " в предаването

"Спрямо предходни наши изследвания дистанцията сред първите две партии се усилва. Тя не е прекомерно огромна – 1-2 процентни пункта, по отношение на предходното ни изследване ", уточни Ганев.

По думите му седем партии имат късмет да преминат 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание. Активността ще е основен миг по време на вота, съобщи той.

"Нямаме опит в провеждането на избори в изключителна епидемиологична конюнктура. Не знаем дали българските жители ще се притеснят от обстановката, с цел да упражнят правото си на глас. Друг фактор е времето. Прогнозата за неделя е да се сменят дъжд и сняг в цялата страна – може хората да предпочетат да прекарат деня у дома ", уточни Ганев.

По думите му изборите от чужбина не вземат решение вота в България.

"Това са обичайно към 100 и 120 хиляди души, които гласоподават. Нямаме никакви учредения да считаме, че интензивността в чужбина ще бъде по-висока от тази, която чакаме по принцип, в случай, че имаме доста строги противоепидемични ограничения в другите страни ", уточни политологът.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР