С двубой между Витоша (Бистрица) и Локомотив (София) днес ще

...
С двубой между Витоша (Бистрица) и Локомотив (София) днес ще
Коментари Харесай

"Витоша" и "Локомотив" слагат край на сезона в българския футбол

С дуел сред " Витоша " (Бистрица) и " Локомотив " (София) през днешния ден ще бъде комплициран завършек на футболния сезон в България. Двата тима се срещат на стадион " Локомотив " в Пловдив в бараж, който ще дефинира последния участник в елита през идващия сезон. Мачът стартира в 20.00 ч. и ще бъде излъчен директно по " Диема спорт ".

" Витоша " беше абсолютният новобранец в Първа лига, като завоюва едвам 13 точки в 32-та си мача в постоянния сезон и плейофите. Тимът от Бистрица изглеждаше жертван да изпадне, само че се възползва от формата на шампионата се добра до късмет да оцелее.

" Витоша " беше в доста сложна обстановка, откакто загуби с 0:1 вкъщи в първия бараж с " Пирин ". Отборът, воден от Костадин Ангелов, обаче завоюва непредвидена победа с 2:1 в Благоевград и с помощта на повече голове на непознат терен избегна директното изпадане.

Срещу отбора от Бистрица застава тимът, който приключи на второ място във Втора лига. След оспорвана борба, траяла до последните минути на последния кръг, " Локомотив остана единствено на една точка зад спечелилия директна промоция " Ботев " (Враца).

 Сърбинът Младен Додич се надява да изведе
Сърбинът Младен Додич се надява да изведе " Локомотив " до промоция

Столичният клуб беше основан под името ФК " Локомотив " 1929 през лятото на 2015 година Тогава спечелилият бронзовите медали в А група ПФК " Локомотив " (София) беше изваден от професионалния футбол поради задължения. Дългогодишният притежателят Николай Гигов се отдръпна и остави клуба в ръцете на Кирил Льосков и Петър Касев.

Двамата получиха акциите против 1 лев, а след това се оказа, че нямат никакво желание да устоят тима, който трябваше да се състезава в Югозападната " В " група. Междувременно митове и почитатели на " железничарите ", водени от Иван Василев, сътвориха " Локомотив 1929 ".

Клубът стартира да се състезава в регионалните групи, а след един сезон влезе във " В " група през 2016 година След последвалите трансформации в българските професионални лиги червено-черните получиха покана да се включат непосредствено в новосъздадената Втора лига.



В първия си сезон във второто равнище " Локомотив " приключи на шеста позиция. Тази година тимът, воден от сръбския треньор Младен Додич, не съумя да се пребори за директна промоция, макар че съгласно мнозина притежаваше най-качествения състав от трите кандидата за първото място. Сега " железничарите " ще имат втора опция да влязат в елита.

Въпреки че идва от Втора лига, " Локомотив " е считан за любимец в баража с " Витоша ". Залози за триумф на столичани в постоянното време се приема при коефициент 2.10 (bet365), а за отбора от Бистрица - 3.00. Равенство след 90-те минути е оценено на 3.30.

Първият бараж за място в елита беше извоюван от представителя на Първа лига. " Дунав " (Русе), който преди година игра в евротурнирите, прекърши упоритостите на столичния " Царско село " след доста сложна победа с 2:1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР