С двете си попадения срещу ПСЖ головете на Кристиано Роналдо

...
С двете си попадения срещу ПСЖ головете на Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Роналдо има повече голове в КЕШ и ШЛ от 463 отбора

С двете си попадения против ПСЖ головете на Кристиано Роналдо в Шампионската лига набъбнаха на 116, като по този начин той затвърди статута си на водещия голмайстор в историята на шампионата. Междувременно, настоящият притежател на “Златната топка” има повече голове в ШЛ или предшестващата го Купа на европейските първенци от съвсем всички тимове, взели участие най-малко в единия от двата шампионата, демонстрира информация на вестник “Ас”.

От основаването на КЕШ 511 клуба са взели участие в най-престижното европейско клубно съревнование, само че единствено 48 от тях имат повече попадения от Кристиано. Суперзвездата на Реал Мадрид е тъкмо зад ЦСКА (Москва), който е със 117, и е на два гола от това да изравни първия си отбор - Спортинг Лисабон, Копенхаген, Брюж и Фенербахче. Той е близо и до финалиста от 1984 година Рома, който е отбелязал 122 попадения. Също по този начин, нападателят е пред огромни клубове като Манчестър Сити (102) и Наполи (60). Единственият български тим с повече голове от Кристиано е ЦСКА със 140.

Роналдо е вкарал 10,9% от всички голове на Реал Мадрид в шампионата. Барселона, Валенсия и Атлетико Мадрид са останалите испански тимове, които са отбелязвали повече от португалския национал, като “рохибланкос” са зад него, що се отнася единствено до ерата на ШЛ.

Именно Кралския клуб е номер едно по голове със своите 929, а надалеч зад него се подреждат Байерн Мюнхен (652), Барселона (586), Манчестър Юнайтед (495) и Милан (416).

FACT 137 teams have played in the @ChampionsLeague...

....@Cristiano Ronaldo has now scored more goals than 117 of them. pic.twitter.com/Lxi1BpTQHl
— SPORF (@Sporf) February 15, 2018 КАЛОЯН АНТОНОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР