С две трети мнозинство жителите на швейцарския кантон Санкт Гален

...
С две трети мнозинство жителите на швейцарския кантон Санкт Гален
Коментари Харесай

Още един кантон в Швейцария забрани носенето на бурка

С две трети болшинство жителите на швейцарския кантон Санкт Гален поддържаха в референдум възбраната за носене на бурки, заяви швейцарското радио. 66,6% от имащите право на глас желаят да се забрани носенето на бурки на публични места.

Североизточният швейцарски кантон Санкт Гален е вторият, който ще вкара районна възбрана за носене на бурка на публични места. За това гласоподаваха и жителите на южния кантон Тичино, където законът беше въведен преди две години.

Законът планува всеки, който покрие лицето си до неразпознаваемост на публични места и това заплашва публичната сигурност, обществения и набожен мир, да бъде санкциониран.

Миналата година швейцарското държавно управление в Берн се опълчи на самодейност, която имаше за цел налагане на национална възбрана за носене на бурка, напомни БНР. Кабинетът счита, че районите сами би трябвало да вземат решение дали да наложат такива ограничения.

Много е евентуално обаче следващата година Швейцария да подложи проблема на народен референдум, защото популистката дясна Швейцарска национална партия е събрала нужните 100 000 подписа за национално допитване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР